Follow Gintossen on Facebook
Follow Gintossen on Instagram
Image is not available
Image is not available
Shadow
Slider

img_4146_article

Gintossen var i Maj 2019 på Samsø, og den slags kan man naturligvis ikke gøre, uden også at skulle forbi Mads & Jesper, som sammen har skabt Sams Island Distillery. Her laver de noget af det mest spændende alkohol i Danmark, nemlig Vodka, Råm og så selvfølgelig også Gin!

Hvis du ikke lige kan huske hvilken Gin Sams Island Distillery har lavet - og vel er nærmest landskendt for - så lad os lige give dig det stikord der skal til for at genopfriske din hukommelse – nemlig, orangemyrer….! Yep – de små sorte banditter, som kravler rundt i skovbunden, og bider dig i rumpetten, hvis du sidder stille for længe det samme sted :)

gin-glas

Gintossen leder altid efter en god grund, til at løfte en iskold Gin & Tonic og fejre en begivenhed – stor eller lille! Men når man nu kun har fødselsdag én gang om året – når man kun har bryllupsdag én gang om året – og når hustruen ikke giver én lov til at fejre, at svigermor er rejst hjem igen, så er det jo godt at der findes mange andre mærkedage, der er kan fejres med en GT.

Gintossen giver dig her 10 mærkedage og 7 danske ginfestivaller de næste 12 måneder, som på den ene eller anden måde gør dig i stand til at fejre ginnen! Vi siger skål og tillykke!!!

old_english_gin_1000x1000

I en tid med masser af ginner, som måske ligger på grænsen af hvad man reelt kan kalde Gin, så er det nemt at glemme hvordan det hele startede – nemlig med masser og masser af enebær. Så derfor vil vi gerne hos Gintossen, lige minde alle om hvilke Ginner der i den grad, er et (gen)besøg værd, hvis din præference trækker dig imod de Ginner, hvor du kan smage enebærret.

Negroni – en af de helt store klassikere – fylder 100 år i år! Det er vi simpelthen nødt til at fejre - dels fordi det i sig selv er en bedrift at kunne holde sin enorme popularitet i så mange år, og dels fordi det giver Gintossen endnu en kærkommen lejlighed, til at kunne nyde en af vores absolutte favoritter, der med sin dybde, sødme, bitterhed og krydrede smag for længst har vundet vores hjerter!

Jeppe Skovbakke Juhl – perfektionist til fingerspidserne!

Hvis du spørger Jeppe Skovbakke Juhl fra Woodhill Gin, hvad den bedste ”ice breaker” er mellem mennesker, som man ikke kender på forhånd, så er det en Gin & Tonic! Og han ved hvad han snakker om, for i de sidste 25 år af sin karriere indenfor søfartsindustrien, har han rejst verden rundt for at mødes med helt nye mennesker.

Woodhill Gin kan 1. marts 2019 fejre sin 1 års fødselsdag og Gintossen mødte Jeppe til en hyggelig snak om udviklingen af Woodhill Gin, om at følge sin drøm og om alle tankerne før, nu og fremadrettet.

the-clover-club_1200x956

Nytår…! Altid en fantastisk anledning til at gøre lidt ekstra ud af tingene – lave lækker mad, invitere vennerne, hygge, feste og selvfølgelig en perfekt anledning til at servere nogle festlige cocktails! Og her er så udfordringen: For hvad skal man servere, når man gerne vil have noget andet/mere end en Gin & Tonic og hvordan sørger man for at det ikke kræver, at man har alverdens mixers, skal fremstille komplekse sirupper eller skaffe garnish fra den anden side af kloden…?

mm-schackenborg_1000x739

Julen er over os, med al sin magt, hygge og magi – men måske savner du et alternativ til den sædvanlige kraftige rødvinsbaserede gløgg, du har serveret de sidste mange år? Eller også synes du bare, at den er så kraftig, at du efterlades med en dundrende hovedpine, som slet ikke stod mål med den smule rødvin & varm vodka du fik serveret i glasset? Eller måske er du blev så fanatisk, at du – som Gintossen – bare ikke kan drikke alkohol uden smag af enebær?
Uanset årsagen, så skal du lige rette dig i stolen, og læse videre – for løsningen ligger lige nede ad siden her.

 

kongsgaard_raw_gin_1000x1000

Er du også én af dem – ligesom os hos Gintossen – der synes, at en Gin & Tonic skal smage af forår, når den drikkes i april, af sommer i august og af Jul i december? Well – så er der her 4 ualmindeligt gode bud på, hvordan dine Gin & Tonics skal se ud de næste par måneder – og nåh ja, de kan nok også udfylde opgaven, når du har brug for at få nerverne i ro igen, på bagsiden af julen og et godt stykke ind i det nye år.

elg-ginnerx6_1000x1000

Vi har i en tidligere artikel, strejfet én af ginnerne fra Stone Grange Distillery i Fredensborg, nemlig ELG Gin No. 0. Og da det generelt er nogle af de ginner, vi oftest får spørgsmål om, må det være på sin plads, at trævle dem igennem så vi lige kan få styr på, hvordan de skal skæres. Hvis du gør det rigtigt, bliver du nemlig belønnet med nogle af de mest fantastiske Gin & Tonics og cocktails, du kan forestille dig – og hvis du er heldig kan alle 6 ginner også blive dine kvit og frit, hvis du læser dette lige efter artiklen er publiceret….! Frister det? Så læs med her…..!

Her er historien om Monkey 47 – den gin, der startede det hele for Gintossen! Det var lige præcis den gin, der gav os, vores største ”wauw” oplevelse efter stort set kun at have drukket Gordons & Schweppes, når det var Gin & Tonic tid. Så denne gin ligger os ekstra meget på hjertet. Her er historien bag ginnen – en historie om 1 abe, 2 tyskere og en hulens masse botanicals… og et par Gintossers ”Bucket list” tur til de hellige gin haller i Schwarzwald!

Et udvalg af Njord Ginner

Hos Gintossen er vi meget privilegerede, når det kommer til at smage nye ginner. Vi har i vores tid smagt mange – rigtig mange – og som det ser ud lige nu, så stopper det ikke foreløbig med introduktionen af nye varianter. Vi bliver ofte spurgt, hvordan vi i Danmark egentlig klarer os i forhold til de udenlandske – om vi overhovedet kan være med, når store producenter og kendte destilleriområder folder sig ud. Til det må vi bare sige JA!!!

Den perfekte Gin & Tonic

Det er nok det spørgsmål, vi oftest får: Hvordan laver man den perfekte Gin & Tonic? Og svaret er heldigvis simpelt - og ALLE kan gøre det, uden brug af smarte tricks, dyrt eller avanceret udstyr.

Whitley Neill Blood Orange

Sommeren er over os, med varme aftener på terrassen, gløder i grillen og isterninger i glasset! Men hvilke ginner skal man så forkæle sig selv og sine bedste venner med, på disse varme sommeraftener? Det har vi et rigtig godt bud på, i linierne herunder!

dsc_9161w

For de 2 stiftere af Njord Gin, Troels og Lars Toke, har Gin altid været et spørgsmål om at lege med råvarerne. Og som de fleste i branchen, så var det netop det de gjorde hjemme på køkkenbordet, efter de havde mødt hinanden på universitet - og derfra har tingene virkelig taget fart.

Wölffer Pink Gin & Three Cents Pink Grapefruit

Har du lyst til, at smage Gin som du formentlig aldrig har smagt det før - så læs med her, hvor vi præsenterer Wölffer Estate Vineyard Gin - som du kan smage som månedens G&T i hele Februar 2018, hos Papa Bird i Kødbyen, samt The Bird & The Churchkey på Gammel Strand i København.

ginepraio_redcross_web

Italienerne har virkelig markeret sig, på Gin fronten det sidste stykke tid, med rigtig mange nye lækre Ginner, og vi har været så heldige, at få en af de ny ekstra spændende Ginner, nemlig GINEPRAIO GIN.

radius_distillery_muller

Gintossen KNUSELSKER som bekendt Dansk Gin, og var derfor lykkelige da vi i begyndelsen af Januar 2018, var så heldige at blive inviteret en tur på Radius Distillery i Måløv, hvor vi tilbragte et par rigtig hyggelige timer, sammen med Master Distiller Kristian Larsen og destilleriets ualmindelig flotte Müller Pot Still.

Bramble

En Bramble er en cocktailklassiker, som du altså er nødt til at checke ud - ellers går du glip af noget stort...!

Den er heldigvis simpel at lave, og behøver ikke at kræve den store forberedelse. Men - hvis du vil helt op i himmeriget, så skal du dog alligevel starte et par dage eller 3, før du skal servere den :)

Bramble med Creme de Mure

Creme de Mure er en brombærlikør, som blandt andet benyttes i én af Gintossens yndlingscocktails, nemlig Bramble. Og den er heldigvis rigtig nem at lave selv!

Danske Gin og Ginmagere

Gintossen KNUSELSKER alt det, der sker med gin rundt om i Danmark – alle de små og store destillerier, som kaster deres viden, entusiasme og kærlighed ind for at udvikle helt nye ginner, som alle vi andre så kan nyde i fulde drag!

garnish

Når du nu har gjort dit ypperste, for at sammensætte din Gin med den helt rigtige Tonic, så er der faktisk stadig lige én ting mere du kan gøre, for at løfte din Gin & Tonic til himmelske højder – og det er at vælge en garniture, som samarbejder med eller endda løfter de forskellige elementer, der er benyttet i produktionen af din Gin og Tonic.

plg_fields_econa_5a19928cde70b

Er du en af dem - der ligesom Gintossen - ikke er så pjattet med akvavit & snaps, og derfor ofte sidder og savner noget der kan bryde de ofte lidt fede elementer, en traditionel dansk julefrokost består af? Så har vi løsningen til dig, og det handler - ikke overraskende, om Gin....!

Gintossen var så heldige, at vi fredag den 17.11.2017 sammen med ca. 15 andre gæster var inviteret til launch af 3 nye ginner, på Nyborg Destilleri - og det blev til en rigtig dejlig aften med lige dele historie, hygge og smagning af lækre ginner.....!

Efteråret er jo æblernes højtid og hvorfor ikke udnytte dette med en Apple & Gin Autumn Cocktail !!! Vi lover dig at du bliver yderst populær hos dine gæster - og så er den let at lave!!!

rsz_sam_carter

Få svar på de helt basale spørgsmål om gin i denne geniale video af ginprofessor Sam Carter!

Klar is

En af de vigtigeste ting, hvis din Gin & Tonic eller Drink skal se virkelig professionel ud, er at isen du benytter er krystalklar. Og det er lettere end du tror, og har intet med med kogt, filtereret eller destilleret vand at gøre, men noget helt andet - nemlig ilt.

Agurk & Ingefær Gin Fizz

Mod på en frisk sommer Gin cocktail? Så kunne en Agurk & Ingefær Gin Fizz være nemt være svaret på din bøn!

Hjemmelavet sukkersirup

Det her, er formentlig den letteste opskrift, du nogensinde har kastet dig ud i - men ikke desto mindre, én af de oftest benyttede og mest u-undværlige, når du skal lave cocktails.

Seneste fra Instagram

Kommende Gin events

30 Aug
Fever-Tree Gin & Tonic Festival
30.08.2019 - 31.08.2019

Fever-Tree afholder igen i år Danmarks hyggeligste

...
28 Sep

Allerede nu, har Brøndeslev Gin Festival offentliggjort

...
19 Okt

Selvfølgelig skal vi fejre Gin & Tonic’en!

I følge kalenderen,

...
8 Nov
Gin Tonic Festival
08.11.2019 - 09.11.2019

Over to dage afholdes 4 sessions, hvor du har mulighed for

...
31 Dec
Champagne Dag
31.12.2019

Selvfølgelig er den 31. december Champagne Dag!!! Dette er

...

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares