fbpx
 
Follow Gintossen on Facebook
Follow Gintossen on Instagram
Image is not available
Image is not available
Shadow
Slider

OriGin CPH

Når man er nået (lidt) op i alderen og børnene er blevet store, så vælger nogle mænd at købe en rød sportsvogn, men ikke Martin Nygaard og Carsten Vikke – de valgte at bygge destilleriet OriGin CPH. Gintossen er taknemmelige for, at det blev ginnen og ikke bilen, der blev drengenes nye passion, for vi fik lov at lege med… og nøj, hvor er det sjovt!!!

Læs mere

Johnny Neill - troldmand og Master of all flavours

Hans Henrik (Gintossen), Johnny Neill & Ole Schrøter (Scape Spirits)

I efteråret 2019 besøgte Gintossen Bar Convent Berlin – en af de største messer i verden for ginentusiaster. Men det var ikke det enorme udbud af nye ginner, de 8 haller med fantastisk flotte udstillinger eller de mange smagsprøver, der var højdepunktet for os. Det var mødet med Johnny Neill – skaberen af bl.a. Whitley Neill og Mary Le Bone!

Læs mere

Beefeater Gin – Handcrafted Gin since 1876

Desmond Payne, Master Distiller at Beefeater Gin

Det var med lige dele æresfrygt, respekt og fugtige håndflader, at Gintossen den 2 sept. 2019 kl. 12.30, sad ved et bord på pubben ”The Tommyfield” på 185 Kennington Ln i London, og skævede mod døren. Vi var stort set alene på pubben, bortset fra en pige der gik rundt og tørrede bordene af, og samtidig rettede på servicen, så det lå lidt mindre skævt, end før.

Det var ikke fordi, vi sad og planlagde det perfekte tidspunkt at løbe fra regningen, at vi konstant skævede i retning af døren. Faktisk havde vi endnu ikke nået at bestille noget. Det var heller ikke fordi vi var for sent på den, på trods af British Airways stædige forsøg på, at forhindre os i at komme frem.

Læs mere

Vinderne er fundet....!!

mostawardedgin_banner_400x400

Vi har nu trukket 10 vindere af 1 flaske Beefeater Gin i vores separate konkurrence her på hjemmesiden, om at gætte hvilken Gin der er "Most Awarded Gin in The World".

Læs mere

The Most Awarded Gin in the World

The Most Awarded Gin in the World

Kan du gætte hvilken Gin, der har fået flest awards ved de største & mest anerkendte awardshows i verden? Når du får svaret, tænker du formentlig: "OK? Det var alligevel utroligt!"

Men med mere end 150 udmærkninger siden årtusindeskiftet, så er det et faktum at det er denne Gin, der har fået flest udmærkninger nogensinde.

Læs mere

GINTOSSENS 5 Favorit Tonics - i den søde genre

1724 Tonic Water

I forlængelse af vores sidste artikel om vores 5 Indian Tonic Favoritter, er vi selvfølgelig nødt til at følge op med endnu en artikel - denne gang med vores favoritter i den SØDE genre. Og lad det være sagt med det samme, at det her er en tonictype vi selv meget ofte benytter, når vi skal forkæle os selv, med en lækker Gin & Tonic. Faktisk så kigger vi ofte på, hvilke ginner der passer sammen med én af disse søde tonics, når der skal udvælges Gin til en fredags Gin & Tonic.

Læs mere

GINTOSSENS 5 Indian Tonic Favoritter

Fever-Tree Indian Tonic - her med Monkey 47 Dry Gin

Vi bliver tit spurgt, hvad der er vores "favorit tonic". Og svaret er hver gang, at vi reelt ikke har én favorit - men rigtig mange favoritter, som hver især fungerer perfekt med specifikke ginner. MEN - når det er sagt, så er der naturligvis nogle tonics, som vi bruger oftere end andre. Og derfor vil vi lige vise jer, hvilke Indian Tonics vi holder rigtig meget af - og derfor nok benytter lidt oftere end andre.

Læs mere

Wild Distillery Bornholm – jagten på perfektion

Wild Botanicals Gin

Da ejer & Master Distiller Henrik Nerst fra Wild Distillery Bornholm, spurgte GINTOSSEN om vi ikke havde lyst til at komme over og se på, hvad han gik og syslede med, kunne vi selvfølgelig ikke takke nej. Men vi var slet ikke forberedt på, hvor langt Henrik er gået, for at realisere det eventyr, han har bevæget sig ud på, i jagten på den perfekte Gin.

Læs mere

Plymouth Gin Mr King’s 1842 Recipe – en konge værdig!

Plymouth Mr. Kings Gin

I en verden, hvor Gin har en tendens til at blive mere og mere kompliceret, var det en fornøjelse, pludselig at stå til ansigt med noget, der er så simpelt, så rent og så delikat, som en Gin med 2 botanicals. Ja, du læste rigtigt - 2!!! Læs hvordan 2 helt enkle botanicals, blæste Gintossen omkuld og hvordan disse to ingredienser fik Gintossen til at udnævne ginnen til en af de mest interessante ginner i 2019!

Læs mere

GINTOSSENS 3 favoritter til under kr. 200,-

Beefeater_GT

I denne tid – som af mange kaldes for den moderne Gin Craze – så er der en tendens til, at mange tror eller mener, at al god Gin koster rigtig mange penge. Faktisk så sker det ikke sjældent, at vi mødes med kommentarer om, at Gin enten er alt for dyrt, eller endnu værre – at billig Gin ikke smager godt…! Og det vil vi gerne lige slå et slag for, da vi mener det overhovedet ikke er korrekt! Det skal naturligvis ikke forstås således, at det kun er billig Gin der er godt – for der findes naturligvis rigtig mange supergode Ginner, som også koster en solid mønt. Men dermed ikke sagt, at billige ginner pr. definition er dårlige – giver det mening?

Læs mere

Radius Distillery & Oremandsgaard - et nyt kapitel er startet

Radius Distillery - Helga & Herr Müller

Radius Distillery annoncerede tidligt i 2019, at de havde slået pjalterne sammen med Oremandsgaard & August Hage, og at der var noget rigtig godt i vente. Men det var nok de færreste af os, der havde forstået HVOR godt det i virkeligheden var - det der ventede os alle....!

Læs mere

Sams Island Distillery

img_4146_article

Gintossen var i Maj 2019 på Samsø, og den slags kan man naturligvis ikke gøre, uden også at skulle forbi Mads & Jesper, som sammen har skabt Sams Island Distillery. Her laver de noget af det mest spændende alkohol i Danmark, nemlig Vodka, Råm og så selvfølgelig også Gin!

Læs mere

17 datoer du bør kende som Gin entusiast

gin-glas

Gintossen leder altid efter en god grund, til at løfte en iskold Gin & Tonic og fejre en begivenhed – stor eller lille! Men når man nu kun har fødselsdag én gang om året – når man kun har bryllupsdag én gang om året – og når hustruen ikke giver én lov til at fejre, at svigermor er rejst hjem igen, så er det jo godt at der findes mange andre mærkedage, der er kan fejres med en GT.

Læs mere

Ginner med knald på enebærret

old_english_gin_1000x1000

I en tid med masser af ginner, som måske ligger på grænsen af hvad man reelt kan kalde Gin, så er det nemt at glemme hvordan det hele startede – nemlig med masser og masser af enebær. Så derfor vil vi gerne hos Gintossen, lige minde alle om hvilke Ginner der i den grad, er et (gen)besøg værd, hvis din præference trækker dig imod de Ginner, hvor du kan smage enebærret.

Læs mere

100 år med Negroni – Kongen af Gin-baserede cocktails

Negroni – en af de helt store klassikere – fylder 100 år i år! Det er vi simpelthen nødt til at fejre - dels fordi det i sig selv er en bedrift at kunne holde sin enorme popularitet i så mange år, og dels fordi det giver Gintossen endnu en kærkommen lejlighed, til at kunne nyde en af vores absolutte favoritter, der med sin dybde, sødme, bitterhed og krydrede smag for længst har vundet vores hjerter!

Læs mere

Woodhill Gin – det kompromisløse ginprojekt!

Jeppe Skovbakke Juhl – perfektionist til fingerspidserne!

Hvis du spørger Jeppe Skovbakke Juhl fra Woodhill Gin, hvad den bedste ”ice breaker” er mellem mennesker, som man ikke kender på forhånd, så er det en Gin & Tonic! Og han ved hvad han snakker om, for i de sidste 25 år af sin karriere indenfor søfartsindustrien, har han rejst verden rundt for at mødes med helt nye mennesker.

Woodhill Gin kan 1. marts 2019 fejre sin 1 års fødselsdag og Gintossen mødte Jeppe til en hyggelig snak om udviklingen af Woodhill Gin, om at følge sin drøm og om alle tankerne før, nu og fremadrettet.

Læs mere

Gintossens 5 bud på Nytårets Gin Cocktails – lette, enkle og fulde af fest!

the-clover-club_1200x956

Nytår…! Altid en fantastisk anledning til at gøre lidt ekstra ud af tingene – lave lækker mad, invitere vennerne, hygge, feste og selvfølgelig en perfekt anledning til at servere nogle festlige cocktails! Og her er så udfordringen: For hvad skal man servere, når man gerne vil have noget andet/mere end en Gin & Tonic og hvordan sørger man for at det ikke kræver, at man har alverdens mixers, skal fremstille komplekse sirupper eller skaffe garnish fra den anden side af kloden…?

Læs mere

Træt af den sædvanlige julegløgg? Så prøv Gintossens 3 Gløgg med Gin!

mm-schackenborg_1000x739

Julen er over os, med al sin magt, hygge og magi – men måske savner du et alternativ til den sædvanlige kraftige rødvinsbaserede gløgg, du har serveret de sidste mange år? Eller også synes du bare, at den er så kraftig, at du efterlades med en dundrende hovedpine, som slet ikke stod mål med den smule rødvin & varm vodka du fik serveret i glasset? Eller måske er du blev så fanatisk, at du – som Gintossen – bare ikke kan drikke alkohol uden smag af enebær?
Uanset årsagen, så skal du lige rette dig i stolen, og læse videre – for løsningen ligger lige nede ad siden her.

 

Læs mere

Gintossens 4 perfekte Gin & Tonics til julen

kongsgaard_raw_gin_1000x1000

Er du også én af dem – ligesom os hos Gintossen – der synes, at en Gin & Tonic skal smage af forår, når den drikkes i april, af sommer i august og af Jul i december? Well – så er der her 4 ualmindeligt gode bud på, hvordan dine Gin & Tonics skal se ud de næste par måneder – og nåh ja, de kan nok også udfylde opgaven, når du har brug for at få nerverne i ro igen, på bagsiden af julen og et godt stykke ind i det nye år.

Læs mere

ELG Gin – baseret på videnskab, og ikke tilfældigheder

elg-ginnerx6_1000x1000

Vi har i en tidligere artikel, strejfet én af ginnerne fra Stone Grange Distillery i Fredensborg, nemlig ELG Gin No. 0. Og da det generelt er nogle af de ginner, vi oftest får spørgsmål om, må det være på sin plads, at trævle dem igennem så vi lige kan få styr på, hvordan de skal skæres. Hvis du gør det rigtigt, bliver du nemlig belønnet med nogle af de mest fantastiske Gin & Tonics og cocktails, du kan forestille dig – og hvis du er heldig kan alle 6 ginner også blive dine kvit og frit, hvis du læser dette lige efter artiklen er publiceret….! Frister det? Så læs med her…..!

Læs mere

Monkey 47 – historien om 1 abe, 2 tyskere og 47 botanicals

Her er historien om Monkey 47 – den gin, der startede det hele for Gintossen! Det var lige præcis den gin, der gav os, vores største ”wauw” oplevelse efter stort set kun at have drukket Gordons & Schweppes, når det var Gin & Tonic tid. Så denne gin ligger os ekstra meget på hjertet. Her er historien bag ginnen – en historie om 1 abe, 2 tyskere og en hulens masse botanicals… og et par Gintossers ”Bucket list” tur til de hellige gin haller i Schwarzwald!

Læs mere

De gør Danmark dejligere

Et udvalg af Njord Ginner

Hos Gintossen er vi meget privilegerede, når det kommer til at smage nye ginner. Vi har i vores tid smagt mange – rigtig mange – og som det ser ud lige nu, så stopper det ikke foreløbig med introduktionen af nye varianter. Vi bliver ofte spurgt, hvordan vi i Danmark egentlig klarer os i forhold til de udenlandske – om vi overhovedet kan være med, når store producenter og kendte destilleriområder folder sig ud. Til det må vi bare sige JA!!!

Læs mere

Sådan laver du den perfekte Gin & Tonic

Den perfekte Gin & Tonic

Det er nok det spørgsmål, vi oftest får: Hvordan laver man den perfekte Gin & Tonic? Og svaret er heldigvis simpelt - og ALLE kan gøre det, uden brug af smarte tricks, dyrt eller avanceret udstyr.

Læs mere

5 fantastiske sommerginner, du SKAL smage!

Whitley Neill Blood Orange

Sommeren er over os, med varme aftener på terrassen, gløder i grillen og isterninger i glasset! Men hvilke ginner skal man så forkæle sig selv og sine bedste venner med, på disse varme sommeraftener? Det har vi et rigtig godt bud på, i linierne herunder!

Læs mere

Njord Destilleri - en hobby der gik helt galt!

dsc_9161w

For de 2 stiftere af Njord Gin, Troels og Lars Toke, har Gin altid været et spørgsmål om at lege med råvarerne. Og som de fleste i branchen, så var det netop det de gjorde hjemme på køkkenbordet, efter de havde mødt hinanden på universitet - og derfra har tingene virkelig taget fart.

Læs mere

Gin & GT, som du formentlig aldrig har smagt dem før!

Wölffer Pink Gin & Three Cents Pink Grapefruit

Har du lyst til, at smage Gin som du formentlig aldrig har smagt det før - så læs med her, hvor vi præsenterer Wölffer Estate Vineyard Gin - som du kan smage som månedens G&T i hele Februar 2018, hos Papa Bird i Kødbyen, samt The Bird & The Churchkey på Gammel Strand i København.

Læs mere

GINEPRAIO GIN

ginepraio_redcross_web

Italienerne har virkelig markeret sig, på Gin fronten det sidste stykke tid, med rigtig mange nye lækre Ginner, og vi har været så heldige, at få en af de ny ekstra spændende Ginner, nemlig GINEPRAIO GIN.

Læs mere

Besøg på Radius Distillery i Måløv

radius_distillery_muller

Gintossen KNUSELSKER som bekendt Dansk Gin, og var derfor lykkelige da vi i begyndelsen af Januar 2018, var så heldige at blive inviteret en tur på Radius Distillery i Måløv, hvor vi tilbragte et par rigtig hyggelige timer, sammen med Master Distiller Kristian Larsen og destilleriets ualmindelig flotte Müller Pot Still.

Læs mere

Sådan laver du en perfekt Bramble

Bramble

En Bramble er en cocktailklassiker, som du altså er nødt til at checke ud - ellers går du glip af noget stort...!

Den er heldigvis simpel at lave, og behøver ikke at kræve den store forberedelse. Men - hvis du vil helt op i himmeriget, så skal du dog alligevel starte et par dage eller 3, før du skal servere den :)

Læs mere

Creme de Mure - hvad & hvordan

Bramble med Creme de Mure

Creme de Mure er en brombærlikør, som blandt andet benyttes i én af Gintossens yndlingscocktails, nemlig Bramble. Og den er heldigvis rigtig nem at lave selv!

Læs mere

Danske Gin og Ginmagere

Danske Gin og Ginmagere

Gintossen KNUSELSKER alt det, der sker med gin rundt om i Danmark – alle de små og store destillerier, som kaster deres viden, entusiasme og kærlighed ind for at udvikle helt nye ginner, som alle vi andre så kan nyde i fulde drag!

Læs mere

Lidt om Garnituren til din Gin & Tonic

garnish

Når du nu har gjort dit ypperste, for at sammensætte din Gin med den helt rigtige Tonic, så er der faktisk stadig lige én ting mere du kan gøre, for at løfte din Gin & Tonic til himmelske højder – og det er at vælge en garniture, som samarbejder med eller endda løfter de forskellige elementer, der er benyttet i produktionen af din Gin og Tonic.

Læs mere

Gin til julefrokosten?

plg_fields_econa_5a19928cde70b

Er du en af dem - der ligesom Gintossen - ikke er så pjattet med akvavit & snaps, og derfor ofte sidder og savner noget der kan bryde de ofte lidt fede elementer, en traditionel dansk julefrokost består af? Så har vi løsningen til dig, og det handler - ikke overraskende, om Gin....!

Læs mere

Ginlaunch på Nyborg Destilleri 17.11.2017

Gintossen var så heldige, at vi fredag den 17.11.2017 sammen med ca. 15 andre gæster var inviteret til launch af 3 nye ginner, på Nyborg Destilleri - og det blev til en rigtig dejlig aften med lige dele historie, hygge og smagning af lækre ginner.....!

Læs mere

Apple & Gin Efterårscocktail

Efteråret er jo æblernes højtid og hvorfor ikke udnytte dette med en Apple & Gin Autumn Cocktail !!! Vi lover dig at du bliver yderst populær hos dine gæster - og så er den let at lave!!!

Læs mere

Gin for begyndere

rsz_sam_carter

Få svar på de helt basale spørgsmål om gin i denne geniale video af ginprofessor Sam Carter!

Læs mere

Sådan laver du klar is

Klar is

En af de vigtigeste ting, hvis din Gin & Tonic eller Drink skal se virkelig professionel ud, er at isen du benytter er krystalklar. Og det er lettere end du tror, og har intet med med kogt, filtereret eller destilleret vand at gøre, men noget helt andet - nemlig ilt.

Læs mere

Agurk & ingefær Gin Fizz

Agurk & Ingefær Gin Fizz

Mod på en frisk sommer Gin cocktail? Så kunne en Agurk & Ingefær Gin Fizz være nemt være svaret på din bøn!

Læs mere

Lav din egen sukkerlage/sirup

Hjemmelavet sukkersirup

Det her, er formentlig den letteste opskrift, du nogensinde har kastet dig ud i - men ikke desto mindre, én af de oftest benyttede og mest u-undværlige, når du skal lave cocktails.

Læs mere

Seneste fra Instagram

Kommende Gin events

13 maj
World Cocktail Dag
Dato 13.05.2024

World Cocktail Day er, som navnet indikerer, en...

Læs mere
11 jul
Mojito Dag
Dato 11.07.2024

Definitionen på en traditionel Mojito er: En Cocktail...

Læs mere
19 okt

Selvfølgelig skal vi fejre Gin & Tonic’en!

I følge kalenderen,...

Læs mere
1 jan
Bloody Mary Dag
Dato 01.01.2025

1. januar er ofte en ”reparationsdag”, hvor man måske...

Læs mere
24 feb
World Bartender Dag
Dato 24.02.2025

At lave cocktails derhjemme er altid sjovt!

Meeeen, lad os nu bare...

Læs mere

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares