fbpx
 
Follow Gintossen on Facebook
Follow Gintossen on Instagram
Image is not available
Image is not available
Shadow
Slider

Gin & GT, som du formentlig aldrig har smagt dem før!

Har du lyst til, at smage Gin som du formentlig aldrig har smagt det før - så læs med her, hvor vi præsenterer Wölffer Estate Vineyard Gin - som du kan smage som månedens G&T i hele Februar 2018, hos Papa Bird i Kødbyen, samt The Bird & The Churchkey på Gammel Strand i København.

Wölffer Estate Vineyard fra New York, er en af mange "nye" destillerier der er kommet frem - forstået på den måde at Wölffer Estate har eksisteret i mange år, men som vinproducent, og først for nylig har bevæget sig ud i at lave denne smukke rosafarvede Gin. 

Og det er en Gin der er destilleret på en måde, vi ikke har set nogen(?) gøre det før - nemlig på en base af Wölffer Estate's kendte Rosé vin...! Ja - du læste rigtigt - Rosé vin :)

Efter en meget langsom destillering af vinen, er destillatet blevet justeret med enebær, spidskommen, stjerneanis, mynte, koriander & kardemomme. Og endelig har man farvet destillatet med et udtræk af drueskal for at opnå den smukke rosa farve, som vi ser ginnen har.

Resultatet er blevet en Gin, som du formentlig aldrig har smagt Gin før! Det er bestemt ikke enebærrene, der møder dig som det første - det er derimod rosévinen! Men i en forening med de 40% alkohol, så bliver det første indtryk i næsen, nærmere en smule grappa-agtigt - på den rigtig lækre måde. Det næste man tænker på, er kardemommen - som bestemt heller ikke står i kø for at springe ud af glasset, men tværtimod smukt balanceret mod vinen og de resterende botanicals, som dog holder sig lidt mere i baggrunden. 

Når du får ginnen i munden, er det igen først og fremmest Rosévinen du tænker på. Den udvikler sig langsomt, og levererer en lidt vinøs fornemmelse på siden af tungen - inden du så får et diskret pust fra kardemommen, stjerneanisen og svag enebær. Igen er vores følelse, at det her mindre meget mere om en vinøs grappa end om Gin - men det er bestemt ingen ulempe, for det er virkelig en flot balance der skabes, og derfor en ualmindelig rar oplevelse!

De erfarne gutter på Papa Bird samt The Bird and The Churchkey, har set noget helt rigtigt med denne Gin, nemlig at den ikke skal have en Tonic - men har brug for noget mindre bitterhed og mindre syre. Så da man designede "Månedens G&T" for Februar 2018, har man valgt at lave den i 2 varianter, med 2 forskellige lemonader.

På The Bird and The Churckey kan du smage den, med den lækre "Rose Hib Lemonade" fra Copenhagen Sodas, garneret med et vredet limehjul og en stribe mango. Denne kombination, giver en lækker balance mellem de florale rosenduft og smag fra limonaden, overfor mangoen mod limesaften - perfekt kombineret med Ginnen, som i denne kombi, stadig efterlader masser af smag og næse fra ginnen. Det er helt sikkert, at en Tonic ville have overtaget hele scenen, med syre og bitterhed - og det sker SLET ikke her....! Det her, er smagen og duften af varme sommeraftener i haven....!

På Papa Bird serverer man Ginnen med en "Three Cents Pink Grapefruit Soda", som ligeledes er meget mild og forbavsende syrefattig i udtrykket, når man tænker på at det er Grape. Og det er igen det perfekte valg op imod denne Gin, sammen med en dusk mynte som lige skal have et par klap, for at frigive duft og smag, inden den sammen med et rosenblad, stilles i glasset. Man  skulle tro, at smag og duft fra Grapefrugten ville tage over - men det gør den på INGEN måde. I stedet leverer den sødme og aroma, som igen passer smukt med Ginnen, og især mynten som får lidt mere plads, i denne "G&T".

Disse "Gin & Tonics" smager af varm sommer & sol - men fremfor alt, er de anderledes end de Gin & Tonics vi normalt smager. Og da vi jo som bekendt er store fans af, at man skubber lidt til grænserne og derved udvikler paletten lidt, så får de Gintossens varmeste anbefalinger.

Skulle du få lyst til at smage denne Gin, men ikke har mulighed for at tage på Papa Bird eller The Bird and The Churchkey i København, så er du så heldig at Vinomani i Danmark - hvor du også kan få Wölffer Estates vine - har valgt at tage Ginnen hjem til os.


Seneste fra Instagram

Kommende Gin events

13 maj
World Cocktail Dag
Dato 13.05.2024

World Cocktail Day er, som navnet indikerer, en...

Læs mere
11 jul
Mojito Dag
Dato 11.07.2024

Definitionen på en traditionel Mojito er: En Cocktail...

Læs mere
19 okt

Selvfølgelig skal vi fejre Gin & Tonic’en!

I følge kalenderen,...

Læs mere
1 jan
Bloody Mary Dag
Dato 01.01.2025

1. januar er ofte en ”reparationsdag”, hvor man måske...

Læs mere
24 feb
World Bartender Dag
Dato 24.02.2025

At lave cocktails derhjemme er altid sjovt!

Meeeen, lad os nu bare...

Læs mere

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares