Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Shadow
Slider

mm-schackenborg_1000x739

Julen er over os, med al sin magt, hygge og magi – men måske savner du et alternativ til den sædvanlige kraftige rødvinsbaserede gløgg, du har serveret de sidste mange år? Eller også synes du bare, at den er så kraftig, at du efterlades med en dundrende hovedpine, som slet ikke stod mål med den smule rødvin & varm vodka du fik serveret i glasset? Eller måske er du blev så fanatisk, at du – som Gintossen – bare ikke kan drikke alkohol uden smag af enebær?
Uanset årsagen, så skal du lige rette dig i stolen, og læse videre – for løsningen ligger lige nede ad siden her.

 

kongsgaard_raw_gin_1000x1000

Er du også én af dem – ligesom os hos Gintossen – der synes, at en Gin & Tonic skal smage af forår, når den drikkes i april, af sommer i august og af Jul i december? Well – så er der her 4 ualmindeligt gode bud på, hvordan dine Gin & Tonics skal se ud de næste par måneder – og nåh ja, de kan nok også udfylde opgaven, når du har brug for at få nerverne i ro igen, på bagsiden af julen og et godt stykke ind i det nye år.

elg-ginnerx6_1000x1000

Vi har i en tidligere artikel, strejfet én af ginnerne fra Stone Grange Distillery i Fredensborg, nemlig ELG Gin No. 0. Og da det generelt er nogle af de ginner, vi oftest får spørgsmål om, må det være på sin plads, at trævle dem igennem så vi lige kan få styr på, hvordan de skal skæres. Hvis du gør det rigtigt, bliver du nemlig belønnet med nogle af de mest fantastiske Gin & Tonics og cocktails, du kan forestille dig – og hvis du er heldig kan alle 6 ginner også blive dine kvit og frit, hvis du læser dette lige efter artiklen er publiceret….! Frister det? Så læs med her…..!

Her er historien om Monkey 47 – den gin, der startede det hele for Gintossen! Det var lige præcis den gin, der gav os, vores største ”wauw” oplevelse efter stort set kun at have drukket Gordons & Schweppes, når det var Gin & Tonic tid. Så denne gin ligger os ekstra meget på hjertet. Her er historien bag ginnen – en historie om 1 abe, 2 tyskere og en hulens masse botanicals… og et par Gintossers ”Bucket list” tur til de hellige gin haller i Schwarzwald!

Et udvalg af Njord Ginner

Hos Gintossen er vi meget privilegerede, når det kommer til at smage nye ginner. Vi har i vores tid smagt mange – rigtig mange – og som det ser ud lige nu, så stopper det ikke foreløbig med introduktionen af nye varianter. Vi bliver ofte spurgt, hvordan vi i Danmark egentlig klarer os i forhold til de udenlandske – om vi overhovedet kan være med, når store producenter og kendte destilleriområder folder sig ud. Til det må vi bare sige JA!!!

Whitley Neill Blood Orange

Sommeren er over os, med varme aftener på terrassen, gløder i grillen og isterninger i glasset! Men hvilke ginner skal man så forkæle sig selv og sine bedste venner med, på disse varme sommeraftener? Det har vi et rigtig godt bud på, i linierne herunder!

dsc_9161w

For de 2 stiftere af Njord Gin, Troels og Lars Toke, har Gin altid været et spørgsmål om at lege med råvarerne. Og som de fleste i branchen, så var det netop det de gjorde hjemme på køkkenbordet, efter de havde mødt hinanden på universitet - og derfra har tingene virkelig taget fart.

Wölffer Pink Gin & Three Cents Pink Grapefruit

Har du lyst til, at smage Gin som du formentlig aldrig har smagt det før - så læs med her, hvor vi præsenterer Wölffer Estate Vineyard Gin - som du kan smage som månedens G&T i hele Februar 2018, hos Papa Bird i Kødbyen, samt The Bird & The Churchkey på Gammel Strand i København.

ginepraio_redcross_web

Italienerne har virkelig markeret sig, på Gin fronten det sidste stykke tid, med rigtig mange nye lækre Ginner, og vi har været så heldige, at få en af de ny ekstra spændende Ginner, nemlig GINEPRAIO GIN.

radius_distillery_muller

Gintossen KNUSELSKER som bekendt Dansk Gin, og var derfor lykkelige da vi i begyndelsen af Januar 2018, var så heldige at blive inviteret en tur på Radius Distillery i Måløv, hvor vi tilbragte et par rigtig hyggelige timer, sammen med Master Distiller Kristian Larsen og destilleriets ualmindelig flotte Müller Pot Still.

Bramble

En Bramble er en cocktailklassiker, som du altså er nødt til at checke ud - ellers går du glip af noget stort...!

Den er heldigvis simpel at lave, og behøver ikke at kræve den store forberedelse. Men - hvis du vil helt op i himmeriget, så skal du dog alligevel starte et par dage eller 3, før du skal servere den :)

Danske Gin og Ginmagere

Gintossen KNUSELSKER alt det, der sker med gin rundt om i Danmark – alle de små og store destillerier, som kaster deres viden, entusiasme og kærlighed ind for at udvikle helt nye ginner, som alle vi andre så kan nyde i fulde drag!

garnish

Når du nu har gjort dit ypperste, for at sammensætte din Gin med den helt rigtige Tonic, så er der faktisk stadig lige én ting mere du kan gøre, for at løfte din Gin & Tonic til himmelske højder – og det er at vælge en garniture, som samarbejder med eller endda løfter de forskellige elementer, der er benyttet i produktionen af din Gin og Tonic.

plg_fields_econa_5a19928cde70b

Er du en af dem - der ligesom Gintossen - ikke er så pjattet med akvavit & snaps, og derfor ofte sidder og savner noget der kan bryde de ofte lidt fede elementer, en traditionel dansk julefrokost består af? Så har vi løsningen til dig, og det handler - ikke overraskende, om Gin....!

Gintossen var så heldige, at vi fredag den 17.11.2017 sammen med ca. 15 andre gæster var inviteret til launch af 3 nye ginner, på Nyborg Destilleri - og det blev til en rigtig dejlig aften med lige dele historie, hygge og smagning af lækre ginner.....!

Efteråret er jo æblernes højtid og hvorfor ikke udnytte dette med en Apple & Gin Autumn Cocktail !!! Vi lover dig at du bliver yderst populær hos dine gæster - og så er den let at lave!!!

Klar is

En af de vigtigeste ting, hvis din Gin & Tonic eller Drink skal se virkelig professionel ud, er at isen du benytter er krystalklar. Og det er lettere end du tror, og har intet med med kogt, filtereret eller destilleret vand at gøre, men noget helt andet - nemlig ilt.

Hjemmelavet sukkersirup

Det her, er formentlig den letteste opskrift, du nogensinde har kastet dig ud i - men ikke desto mindre, én af de oftest benyttede og mest u-undværlige, når du skal lave cocktails.

Seneste fra Instagram

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.