fbpx
 
Follow Gintossen on Facebook
Follow Gintossen on Instagram
Image is not available
Image is not available
Shadow
Slider

Woodhill Gin – det kompromisløse ginprojekt!

Hvis du spørger Jeppe Skovbakke Juhl fra Woodhill Gin, hvad den bedste ”ice breaker” er mellem mennesker, som man ikke kender på forhånd, så er det en Gin & Tonic! Og han ved hvad han snakker om, for i de sidste 25 år af sin karriere indenfor søfartsindustrien, har han rejst verden rundt for at mødes med helt nye mennesker.

Woodhill Gin kan 1. marts 2019 fejre sin 1 års fødselsdag og Gintossen mødte Jeppe til en hyggelig snak om udviklingen af Woodhill Gin, om at følge sin drøm og om alle tankerne før, nu og fremadrettet.

De fleste af os mennesker er vel egentlig som udgangspunkt mere eller mindre dovne af natur – hvis vi ikke kan få det vi synes der mangler, kan vi sikkert finde noget andet, der går an. Og så er der de mennesker, der tager udfordringen op og som ikke stiller sig tilfreds, før de har fået det de søgte… Sådan startede Woodhill Gin!

Udgangspunktet for Jeppes gindrøm var netop skabt som en konsekvens af at møde folk over en Gin & Tonic – han synes ganske enkelt at han manglede en smagfuld, let og floral Gin, der fremfor alt var baseret på den bløde engelske hvede spiritus, som i hans optik er en central, men ofte overset, del af en vellykket Gin. Og da han ikke umiddelbart fandt hvad han søgte, måtte han jo selv tage affære. Som så mange andre destillatører, startede det hele med indkøbet af en lille 2½ liters Alembic Still i 2015. Her arbejdede han i over 3 år med at finde netop den smag, han søgte. Han startede med at lave ”fraction destill” – altså destillere hver smagsgiver hver for sig, og opbygge et ”smagsbibliotek” - og så forsøge at mikse det sammen for at se, hvordan resultatet blev. Det blev til MANGE forsøg men hårdt arbejde betaler sig, for til sidst vidste han præcis, hvordan den skulle laves!

Botanicals
Valget af botanicals har for Jeppe altid handlet mere om at finde den rette kombination end at fortælle en søgt historie, men når det er sagt, så har naturen i Nordsjælland alligevel haft indflydelse på de ting, han testede og for valget af flere af de 9 botanicals, han endte op med at bruge. 4 klassiske ingredienser, enebær, orrisrod, angelika og korianderfrø, danner rammen for en smuk, jordbunden og frisk Gin. Og dertil lagt 5 ”florale” smagsgivere, nemlig lavendel, røde peberkorn, citrongræs, hybenrosenblade og asparges.

Når man er i gang med at lave sin helt egen Gin, så tænker, lever og ånder man for projektet – man tænker på, hvordan ALT smager, hvis det bliver destilleret. Egentlig ville Jeppe gerne kunne tilsætte friskheden fra agurk i sin Gin, men da alverdens ginner var gået ”agurk amok”, tænkte han meget over, hvordan man kunne finde en anden smagsgiver, som kunne give ham en frisk, sprød smagsnote. Tanken faldt på grønne asparges og efter en tur i den lille kedel, fandt han det han søgte, uden at den overskyggede de andre botanicals. De røde peberkorn viste sig at give både en vis sødme og samtidigt en vis spicyness og lavendel og hybenrosenbladene et flot floralt udtryk. Det var dog vigtigt at ginnen ikke blev en asparges Gin – eller en lavendel Gin – men at det var kombinationen af disse smagsgivere, der danner smagen af Woodhill Gin!

Produktionen
Jeppe søgte mod England efter en producent, da han havde et klart ønske om at anvende den engelske hvedealkohol. Valget faldt på Thames Distillery, som er virkelig professionelle i at producere for andre og som har stået for den endelige destillation af ginner som Geranium Gin, Portobello, Ford’s Gin og Sabatini. Jeppe lavede en aftale med ejer og Master Distiller Charles Maxwell, hvor de næste 8 måneder blev brugt på at teste og forfine produktet! Hvis der noget Thames Distillery IKKE gør, så er det at blande sig i valget af botanicals! De laver ikke en Gin for dem selv – det handler alene om at efterleve, hvad kunden vil have! For Jeppe var det på den ene side noget han gerne ville have haft lidt hjælp og inspiration til, når det nu var hans første projekt – men på den anden side så forblev Woodhill Gin Jeppes helt egen Gin. Lidt hjælp fik han dog – eksempelvis hjalp Thames, med Jeppes ønske om at øge de florale noter i ginnen. De rådede ham til at øge mængden af samtlige botanicals betragteligt, hvilket gav et enormt positivt boost til smagen. Selve produktionen af Woodhill er en rigtig ”retro model” af en London Dry Gin.

I første omgang bestilte Jeppe 4.500 flasker som blev leveret i marts 2018. Men responsen har været så god, at endnu 7.000 flasker Woodhill Gin, blev leveret allerede i oktober samme år.

Selve ginnen
I næsen, finder man i Woodhill Gin typelige noter fra lavendel samt en smule citrus. Man oplever en smule tørhed, som vi antager kommer fra ”rødderne” (måske asparges) og derudover en meget, meget blød alkohol.

Når man smager den, er det tydeligt at mærke at lavendelnoterne blomstrer op. Men samtidig ”holdes de tilbage”, så de bliver aldrig til noget man vil kalde parfumeret – måske det er asparges der ligger sig ind over her? Derefter kommer igen en smule citrus efterfulgt af tørhed, som stammer fra angelikaen samt orrisroden. Havde vi ikke kendt listen med ingredienserne, ville vi have gættet på at der var tilsat fennikel i destillatet, da man fornemmer en svag note, som kunne tolkes som værende lakrids/anis – men som hurtigt lukkes ned, og derfor helt sikkert ikke stammer fra disse. Det fantastiske er, at den meget bløde alkohol tillader, at man kan smage hele udviklingen fra start til slut, da der slet ikke er den sædvanlige alkoholburn, som ofte optræder i ren spiritus. Det betyder også, at du efterlades med smagen fra Woodhill Gin i munden, længe efter du har sunket den sidste mundfuld.

Woodhill Gin med hangtag & folder med serveringsforslag. Woodhill Gin med hangtag & folder med serveringsforslag.

Serveringer
Hvordan man serverer sin Gin, er jo (heldigvis) forskellig. Når vi spørger Jeppe, så er hans eget udgangspunkt at drikke ginnen neat eller som en Martini, da ginnen udgør så stor en del af disse og virkelig kan smages. Når vi spørger til hans favorit Gin & Tonic med Woodhill Gin, så har han – som med hele Woodhill projektet – gået meget metodisk til værks og har bl.a. lavet sin egen med blindtest med 25 forskellige tonics. Hans egne favoritter tæller blandt andet en Fever-Tree Mediterranean og lidt limeskal eller om sommeren, en Fever-Tree Aromatic og røde bær – og vi giver Jeppe 100% ret i, at det er 2 helt fantastiske serveringer.

Designet
Da Gintossen anmeldte ginnen første gang, nævnte vi bl.a. at vi ikke havde set en lancering af en ny Gin, som var SÅ smukt pakket ind. Jeppe har gjort rigtig meget for at lave en ren Gin og ønskede at det indre (ginnen) blev reflekteret i det ydre (flasken). Han ville lave et elegant produkt, hvor der også var noget for den forbruger, som også har sans for detaljen. Eksempelvis startede han med at ville lave det lille vedhæng med en hørsnor, men blev inspireret af B&O’s små Play højttalere og deres lædersnor og ændrede derfor snoren til læder. Nogle af flaskerne kan fås i en lille trækasse, der er præget med Woodhill navnet og som er produceret af den lokale tømrer, som igen blot er med til at bidrage til hele kvalitetsoplevelsen af Woodhill ginnen. Har du ikke har dvælet over flasken endnu, så tag dig tid til at se på alle de små detaljer – alt er tænkt igennem til sidste detalje… og vi elsker det!

Heldigvis er ikke kun Gintossen, der har bemærket ginnen og designet. Eksempelvis vandt Woodhill Gin IWSC’s guldmedalje for designet.

Blot én af de mange lækre detaljer, du kan opleve på Woodhill Gin flasken - nemlig det brændte logo i stopperen. Blot én af de mange lækre detaljer, du kan opleve på Woodhill Gin flasken - nemlig det brændte logo i stopperen.

Fremtidige projekter:
Jeppe vil MEGET mere med Woodhill konceptet. Han bobler af ideer – alt fra at komme mere ud i Danmark, komme længere ud i verden med Woodhill, til at introducere helt nye produkter og varianter af Woodhill. Jeppe har virkelig lavet en lille perle og har haft en fantastisk start på projektet, som nu skal bæres videre. Personligt håber vi, at han på et tidspunkt får mulighed for at kaste sig over nye projekter og udleve sine egne tanker og ideer til nogle nye ginlikører, en Navy Strength version og helt nye ginner! Vi ved at han igen går derhjemme og leger med sin lille Alembic Still og vi hørte om nogle MEGET spændende ting, som han går og leger med. Men èn ting er helt sikkert: Jeppe gør kun noget, når det er HELT rigtigt – han er og bliver kompromisløs i hans ønske om at lave netop den Gin, han synes er perfekt… og vi tør godt sige, at når Ginnen er god nok til Jeppe, så er den også god nok til Gintossen!

Går du selv med en lille gindrøm i hjertet, så kræver det en god ide, en enorm passion, en jernvilje, tålmodighed, entrepreneurship… og en hel del investeringer! Og så kræver det at HELE familien er med i projektet, for som Jeppe så sympatisk siger det, så har hele hans familie en kæmpe aktie i, at projektet blev til noget - uden deres totale opbakning, var det aldrig lykkedes, og det tror vi gerne!

Så tillykke til endnu en, af Danmarks små Gin perler. Har du ikke smagt Woodhill Gin endnu, så har du noget til gode! Vi er ikke bare fan af de danske ginner – vi er også store fans af Woodhill Gin og hele projektet!

Har du lyst til at læse mere om Woodhill Gin, så tag et kig på woodhillgin.com, hvor du finder serveringstips og andre lækkerier. Derudover har vi også tidligere beskrevet Ginnen på Instagram, hvor du naturligvis også kan følge os, skrive om mange andre lækre Ginner.

Note: Denne artikel er oprindelig udgivet af Gintossen, på gastromand.dk den 8. Jan. 2019.


Seneste fra Instagram

Kommende Gin events

9 apr
Gin & Tonic Dag
Dato 09.04.2024

Selvfølgelig skal vi fejre Gin & Tonic’en!

Ifølge kalenderen,...

Læs mere
13 maj
World Cocktail Dag
Dato 13.05.2024

World Cocktail Day er, som navnet indikerer, en...

Læs mere
11 jul
Mojito Dag
Dato 11.07.2024

Definitionen på en traditionel Mojito er: En Cocktail...

Læs mere
19 okt

Selvfølgelig skal vi fejre Gin & Tonic’en!

I følge kalenderen,...

Læs mere
1 jan
Bloody Mary Dag
Dato 01.01.2025

1. januar er ofte en ”reparationsdag”, hvor man måske...

Læs mere

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares