fbpx
 
Follow Gintossen on Facebook
Follow Gintossen on Instagram
Image is not available
Image is not available
Shadow
Slider

Lidt om Garnituren til din Gin & Tonic

Når du nu har gjort dit ypperste, for at sammensætte din Gin med den helt rigtige Tonic, så er der faktisk stadig lige én ting mere du kan gøre, for at løfte din Gin & Tonic til himmelske højder – og det er at vælge en garniture, som samarbejder med eller endda løfter de forskellige elementer, der er benyttet i produktionen af din Gin og Tonic.

Groft sagt kan man sige, at man kan benytte 2 forskellige tilgange til garnituren:

  1. Man kan vælge at bruge nogle af de samme elementer, som er brugt i den Gin du vil benytte i din Gin & Tonic, og derved bygge videre og måske endda forstærke det smagsudtryk, der allerede findes i Ginnen.

  2. Man kan vælge at bruge nogle anderledes elementer, end der findes i den Gin du vil benytte i din Gin & Tonic, og derved bygge ovenpå den smagsprofil, der allerede findes i din Gin.

Uanset hvad du vælger, så er det absolut vigtigste, at du benytter de bedst mulige råvarer du kan anskaffe, som garniture.

Gintossen anbefaler, at du fortrinsvis benytter økologiske & usprøjtede bær, frugter, urter, krydderier, som generelt har mere smag og frem for alt, også duft som har en rigtig stor betydning, når du sammensætter en Gin & Tonic.

Benytter du tørrede krydderier, så anbefaler vi at du bruger krydderierne fra Mill & Mortar, som har en meget høj standard og meget mere aroma end andre produkter på markedet – og i øvrigt alle produceres bæredygtigt. Husk, at krydderierne skal både kunne afsætte smag & duft i din iskolde drink, og som regel ikke har ret lang tid til at gøre det – så du har brug for det bedst mulige udgangspunkt!

Benytter du friske krydderier, så anbefaler vi at du lige ”vækker krydderierne” inden du stikker dem i glasset. Det gør du ved at slå krydderierne ned i bordkanten et par gange, eller placere dem i håndfladen og klappe lidt på dem, med den anden hånd. Du vil opleve, at de derefter dufter – og derfor også smager – af meget mere, end inden du bearbejdede dem.

Benytter du friske bær, gælder det samme som med de friske krydderier – her kan du blot lige klemme dem lidt, mellem fingrene. Der gør ikke noget, hvis dine blåbær, solbær, ribs eller lign. lige sprækker lidt – så afleverer de kun endnu mere smag.

Benytter du citrusfrugter eller især skallen fra dem, så anbefaler Gintossen at du benytter usprøjtede frugter, så smagen fra olierne i skallen, ikke påvirkes af evt. smag fra sprøjtemidler – hvis evt. sundhedsskadelige effekter, således også undgås. Brug en tyndskræller eller kartoffelskræller, til at skære skallen af din citrusfrugt, og hold gerne frugten over glasset når du gør det, da der sendes masser af olier ud over glasset, når du skærer skrællen af frugten. Pas på, at du ikke får for meget af det hvide med fra frugten, da det kan afgive en del bitterhed i din drink. Ønsker du endnu mere smag, kan du efterfølgende lige klemme skallen sammen på langs, igen over glasset, inden du stikker skallen i glasset. Men pas på – du kan sagtens overdøve elementerne fra ginnen, så prøv dig lidt frem, for at finde den rigtige balance. 


Seneste fra Instagram

Kommende Gin events

13 maj
World Cocktail Dag
Dato 13.05.2024

World Cocktail Day er, som navnet indikerer, en...

Læs mere
11 jul
Mojito Dag
Dato 11.07.2024

Definitionen på en traditionel Mojito er: En Cocktail...

Læs mere
19 okt

Selvfølgelig skal vi fejre Gin & Tonic’en!

I følge kalenderen,...

Læs mere
1 jan
Bloody Mary Dag
Dato 01.01.2025

1. januar er ofte en ”reparationsdag”, hvor man måske...

Læs mere
24 feb
World Bartender Dag
Dato 24.02.2025

At lave cocktails derhjemme er altid sjovt!

Meeeen, lad os nu bare...

Læs mere

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares