fbpx
 
Follow Gintossen on Facebook
Follow Gintossen on Instagram
Image is not available
Image is not available
Shadow
Slider

17 datoer du bør kende som Gin entusiast

Gintossen leder altid efter en god grund, til at løfte en iskold Gin & Tonic og fejre en begivenhed – stor eller lille! Men når man nu kun har fødselsdag én gang om året – når man kun har bryllupsdag én gang om året – og når hustruen ikke giver én lov til at fejre, at svigermor er rejst hjem igen, så er det jo godt at der findes mange andre mærkedage, der er kan fejres med en GT.

Gintossen giver dig her 10 mærkedage og 7 danske ginfestivaller de næste 12 måneder, som på den ene eller anden måde gør dig i stand til at fejre ginnen! Vi siger skål og tillykke!!!

Dato: 9. april 2019
Sted:  US & andre steder
Hvad: Gin & Tonic Day

Selvfølgelig skal vi fejre Gin & Tonic’en! Men ifølge kalenderen, findes der faktisk 2 datoer, hvor man fejrer Gin & Tonic’en. Skulle du (mod forventning) vælge kun at fejre GT’en én gang om året, så er denne dag (den 9. april) nok mere en amerikansk begivenhed, hvorimod den anden Gin & Tonic Day (den 19. oktober) er mere en international begivenhed. Hos Gintossen er der ingen tvivl: Vi fejrer GT’en SÅ OFTE som vi overhovedet kan komme afsted med det og tager imod begge begivenheder med kyshånd!

Gintossen foreslår, at du fejrer denne dag med en rigtig amerikaner, fra allerøverste hylde – Brooklyn Gin

Brooklyn Gin
Brooklyn Gin

 

Dato: 3. og 4. maj 2019
Sted: Meny Vermlandsgade 51, København
Hvad: Gin Festival

Over 50 forskellige udstillere disker op med gin smagsprøver hos Meny Vermlandsgade, som også til daglig nok har Danmarks største samling af gin og tonics i udsalg. Det er gratis at deltage.

Se mere på: https://www.facebook.com/MENYVermlandsgade/?rf=165984037082305

 

Dato: 11. Maj
Sted: Liseborg Hallen, Viborg
Hvad: Viborg Gin Festival

Igen i år afholder de denne ginfestival med 200 forskellige ginner som koster kr. 199,- der inkluderer smageglas og smagebilletter.

Se mere på: https://www.facebook.com/watch/?v=1934060469964210

 

Dato: 13. maj 2019
Sted: World Wide
Hvad: World Cocktail Day

World Cocktail Day er, som navnet indikerer, en verdensomspændende hyldest til cocktailen. Datoen markerer den dag – den 13. maj 1806 – hvor det amerikanske magasin ”The Balance and Columbian Repository”, for første gang beskrev definitionen på en cocktail: ” En cocktail er en stimulerende drink, komponeret af enhver form for spiritus, sukker, vand og bitter”.

Gintossen ELSKER en god cocktail. En af vores helt store ”go-to”, når vi skal have en cocktail, er en søde, smukke og helt igennem fantastiske Bramble! Hvis du ikke har prøvet en Bramble, så er det NU du skal lave den!!!

The Bramble Cocktail
The Bramble Cocktail

 

Dato: 24. & 25. maj 2019
Sted: Politikens Hus, København
Hvad: Gin, Rom & Cocktail Festival

Denne festival giver dig chancen for at smage mange forskellige ginner, og samtidigt er der fokus på at inspirere dig med diverse cocktails samt rom og rosé vin. Prisen for at deltage, er kr. 250,-

Se mere på: https://politiken.dk/plus/arrangementer/madogvin/gin-rom--cocktail-festival-2019

 

Dato: 8. juni 2019
Sted: Worldwide
Hvad: World Gin Day

World Gin Day er altid 2. lørdag i juni måned, og dagen blev opfundet af ginblogger Neil Houston i 2009, som en kærkommen lejlighed til at fejre ginnen og mødes med sine venner i festligt lag… Den er vi helt med på! Hvis du ikke allerede har læst om den til tider meget vilde ginhistorie, så gør dig selv den tjeneste og sæt dig med en ekstra stor GT og læs om ginnen, som har fået sin udvikling gennem blandt andet krige, handelsembargoer, dødelige opskrifter, James Bond og ikke mindst en enorm folkekærlighed.

Vi drikker altid gerne gin neat og i denne anledning vil vi tage proppen af en af vores helt store, svenske helte, Hernö, og ikke mindst deres Juniper Cask Gin, som har fået tildelt adskillige guldmedaljer – ikke kun af Gintossen men også af diverse ginjuryer.

Hernö Juniper Cask Gin
Hernö Juniper Cask Gin

 

Dato: 15. juni 2019
Sted: Museet på Sønderskov, Brørup
Hvad: Sønderskov Gin Festival

Der er her mulighed for at smage op i mod 100 forskellige ginner. Arrangementet er arrangeret af Vin For Dig, der afholder 2 hold smagninger a 3 timer den 15. juni. Prisen for deltagelse er kr. 299,00

Se mere på: https://vinfordig.dk/shop/billetter/hold-1-soenderskov-gin-festival-2019/

 

 

Dato: 19. juni 2019
Sted: Worldwide
Hvad: Martini Day

Allerede i den første James Bond bog af Ian Flemming – Casino Royal - bestiller Bond en Martini og kommer selv med opskriften: 3 dele Gordons Gin, 1 del vodka, ½ del Kina Lillet – ryst med is og server med en tynd citronstrimmel!

Vi ifører os gerne en tuxedo og går rundt og leger James Bond hele dagen med en Martini i hånden! Men det billede skal vi nok undlade at udsætte dig for…. ? I stedet for giver vi billedet af en af vores yndlingsginner til en Martini, danske ELG no. 0. Og husk: Shaken – not stirred!

 

 

Dato: 24. – 30. juni
Sted: Worldwide
Hvad: Negroni Week

I år er et helt speciel år for Negroni’en – det er nemlig 100 året for denne gudedrik. Gintossen startede året i år med at lave en artikel om Negroni’en på Gastromand.dk, om historien bag drinken og kom samtidigt med opskrifter på 4 forskellige Negroni’er – lige til at lave!

Vi har kastet os over vores favorit – Negroni med Four Pillars. Men vi nøjes ikke med det: Rundt om i Danmark finder du rigtig mange barer, der holder specielle Negroni events hele ugen med skarpe priser og mange fortolkninger af Negroni’en. Som en ekstra bonus, afholdes Negroni Week med det formål at samle ind til velgørenhed. Vi glæder os til allerede til at bidrage til indsamlingen!

Four Pillars Negroni Spiced Gin
Four Pillars Negroni Spiced Gin

 

Dato: 11. juli 2019
Sted: Worldwide
Hvad: Mojito Day

Definitionen på en traditionel Mojito er: En Cocktail lavet på hvid rom, rørsukker, mynte, limesaft og danskvand. Men som Gintosser, kan vi nu godt fejre Mojito Day – vi gør det naturligvis blot med et lille gin twist, og laver The Birds udgave af en gin mojito – den såkaldte Marejito med den spanske gin, Gin Mare.

Marejito fra The Bird
Marejito fra The Bird

 

Dato: 30. & 31. august 2019
Sted: Serridslevgaard, Horsens
Hvad: Fever-Tree Gin & Tonic Festival

Fever-Tree afholder igen i år Danmarks hyggeligste ”havefest” i haven på Serridslevgaard. Her har du mulighed for at smage gin, tonic, deltage i Masterclasses m.v. Pris kr. 200,-

Se mere på: https://www.gtfestival.dk/

 

 

Dato: 28. september 2019
Sted: Den Runde Pavillon, Brønderslev
Hvad: Brønderslev Gin Festival

Allerede nu, har Brøndeslev Gin Festival offentliggjort datoen for denne gin festival. Følg med på deres facebookside for mere information, som offentliggøres senere på året.

Se mere på: https://www.facebook.com/pg/BrslevGinFestival/posts/

 

 

Dato: 19. oktober 2019
Sted: Worldwide
Hvad: International Gin & Tonic Day

For Gintossen er dette juleaften, bryllupsdagen OG fødselsdag lagt sammen – det er DATOEN for alle ginelskere! Dette er dagen hvor vi hylder ginnen og tonic’en og sender en tanke – ikke (kun) til søens folk – men til alle de 1000-vis af mennesker, der knokler for at give os alle nogle eminente Gin & Tonic oplevelser og som hele tiden udfordrer os med nye, spændende smagsgivere og varianter. WE SALUTE YOU!

(Billede skal rettes til korrekt billede) Derfor nyder vi en GT med af vores absolutte favoritter – Pink Pepper fra Audemus – som vi stadig efter flere år stadig har liggende i vores Top 10 GT’ere… og vores hustruer er helt enige!

 

 

Dato: 8 & 9 november 2019
Sted: Ridehuset, Århus
Hvad: Gin Tonic Festival

Over to dage afholdes 4 sessions, hvor du har mulighed for at smage på et hav af spændende gin og tonics. Der sælges både standard billetter og VIP billetter. Priser fra kr. 245,- op til kr. 495,-
Se mere på: https://www.gintonicfestival.dk/

 

 

Dato: 31. december
Sted: Worldwide
Hvad: Champagne Day

Selvfølgelig er den 31. december Champagne Day!!! Dette er jo indbegrebet af festdag og årets afslutning.

I Danmark, er Dronningens nytårstale en lige så fast del af traditionen, ligesom en French 75 med Prins Joachims Schackenborg Gin, er blevet en fast ”gæst” hos Gintossen nytårsaften.

Schackenborg French 75
Schackenborg French 75

 

Dato: 1. januar 2020
Sted: Worldwide
Hvad: Bloody Mary Day

1. januar er ofte en ”reparationsdag”, hvor man måske begynder at ærgre sig over, at man blev lidt for glad for nattens French 75, GT’ere og andre sjove drinks. Hvis man tror på at ”man skal rejse sig ved det træ man er faldet”, så er en Bloody Mary en mulighed, der ligger lige til højrebenet.

Gintossen fik i 2018 serveret denne Red Snapper (som en Bloody Mary med gin hedder), hvor Butchers Gin var anvendt. Det kan godt være at en Red Snapper er en god ide, meeeen vi tvivler på at denne kombination er noget, du skal gå med den 1. januar. Hvis du ikke kender Butchers Gin, så er det en gin, hvor et kæmpe stykke modnet Ribeye Steak, har ligget og macereret i alkoholen 3 dage og herefter blevet destilleret med en masse andre botanicals.

 

 

Dato: 24. februar 2020
Sted: Worldwide
Hvad: World Bartender Day

At lave cocktails derhjemme er altid sjovt! Meeeen, lad os nu bare erkende det: uanset hvor meget vi hos Gintossen prøver at kreere, noget der er bare en smule mere kompliceret end en Gin & Tonic, Bramble eller en French 75, så når vi ikke bartenderne til sokkeholderne, når det kommer til at udvikle festlige, finurlige og fantastiske cocktails. Derfor bør vi alle unde os den oplevelse det er, at få serveret en RIGTIG cocktail på en RIGTIG cocktailbar af en RIGTIG bartender.

Gintossen fik serveret denne Bees Knee cocktail i baren på Mash Penthouse, som er kreeret på baggrund af en af Danmarks absolut bedste ginner, Kongsgaard RAW Gin. Et lille mesterværk for øje og gane!

 

Skulle du ønske at lave nogle af de nævnte GT’ere og cocktails, så finder du alle opskrifterne på Gintossens Instagram og Facebook side – bare se efter billedet og så finder du opskriften i teksten under billedet.

Rigtig god fornøjelse!


Seneste fra Instagram

Kommende Gin events

13 maj
World Cocktail Dag
Dato 13.05.2024

World Cocktail Day er, som navnet indikerer, en...

Læs mere
11 jul
Mojito Dag
Dato 11.07.2024

Definitionen på en traditionel Mojito er: En Cocktail...

Læs mere
19 okt

Selvfølgelig skal vi fejre Gin & Tonic’en!

I følge kalenderen,...

Læs mere
1 jan
Bloody Mary Dag
Dato 01.01.2025

1. januar er ofte en ”reparationsdag”, hvor man måske...

Læs mere
24 feb
World Bartender Dag
Dato 24.02.2025

At lave cocktails derhjemme er altid sjovt!

Meeeen, lad os nu bare...

Læs mere

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares