fbpx
 
Follow Gintossen on Facebook
Follow Gintossen on Instagram
Image is not available
Image is not available
Shadow
Slider

GINEPRAIO GIN

Italienerne har virkelig markeret sig, på Gin fronten det sidste stykke tid, med rigtig mange nye lækre Ginner, og vi har været så heldige, at få en af de ny ekstra spændende Ginner, nemlig GINEPRAIO GIN.

Den er bla. interessant, fordi det er en 100% biodynamisk Gin lavet på ultra lokale botanicals og basealkohol - faktisk er alle botanicals indsamlet på familiens grund i Toscana, og hveden til basealkoholen er høstet i Mugello, tæt på Firenze i Toscana. Men ikke nok med det - der er certificeret fuld sporbarhed, på hver eneste benyttet botanical i denne Gin, hvilket er meget usædvanligt!

Enzo Brini er vinproducent i Montepulciano, som af mange betragtes som hjertet i Toscana, og i hvert fald hjertet i produktionen af Vino Nobile di Montepulciano og mange andre lækre vine. 

Og Enzo havde adgang til en gammel kobber alembic still ved navn "Lapo", som han og famiien har formentlig har gået og sparket til på vingården i nogen tid, før han besluttede sig for at ville producere en Gin, der skulle demonstrere den Toscanske identitet, kærlighed & sjæl. Italienerne er jo kendt for at have enebær af meget høj kvalitet, og specielt i Toscana findes de i rigt mål. Så Enzo skulle ikke meget længere, end ud på familiens grund omkring vingården for at høste inspiration og enebær - og de kom til at danne fundamentet for en af de "ærligeste" ginner, der er nogensinde produceret.

Ud over enebærrene, høstede og plukkede Enzo hybenroser, blomster fra karryplanten, angelica rod, appelsiner, korriander og citroner som alle er underlagt de meget strenge krav som italienerne har til certificering af deres økologiske produkter. Men netop disse krav, betyder også at de benyttede botanicals, er af en kvalitet som man ikke finder mange andre steder i verden - og det er VIRKELIG tydeligt i den færdige Gin.

Der er tale om en London Dry Gin, hvor enebærrene er så aromatiske og lækre i udtrykket, at man let bliver i tvivl om det overhovedet er enebær! Men lidt efter lidt, træder de frem sammen med angelica (kvan), florlette citrusnoter, korriander og noter fra hybenroserne. Men der er også noget andet, som Gintossen aldrig havde truffet i ginner, før denne - nemlig blomsten fra karryplanten. Det er en note som ligger bagved hele vejen, uden at fylde og dominere - men som giver en ekstra dimension. Vi synes ikke rigtig at vi kan forbinde den med duften eller smagen af karry, men det tager vi mere som et udtryk for Master Distillerens evner, på Destilleriet Deta i Barberino Val D'Elsa, hvor den færdige Gin er blevet destilleret.

Efter destillation, hviler ginnen i 2 måneder i mørke, hvor den lige skal "sætte sig" - ikke ulig hvad man kender fra vinens verden, omend man der naturligvis også lader vinen udvikle sig på fadet, hvilken ikke sker med denne gin. 

Men slutresultatet er en Gin, hvor de enkelte botanicals er balanceret så smukt, at vi både kan mærke solen skinne, samt smage og dufte Toscana, når vi lukker øjnene og lader dråberne passere tungen.

Vi anbefaler i virkeligheden, at denne Gin drikkes neat! Men - hvis du synes du trænger til en Gin Tonic, så brug en god Indian Tonic - fx. J. Gasco, Double Dutch eller Franklin & Sons, og giv en twisted citronskal som garniture - så får du en fantastisk GT!

Der er desværre ikke produceret mere end 2000 flasker af denne Gin, og heraf er kun 120 flasker kommet til Danmark. Årsagen til at vi overhovedet har fået chancen for at smage den skal tilskrives, at Kim & Lene Quist fra Quist Wine kender og importerer vine fra Enzo Brinis nabo, nemlig vingården Tenuta Valdipiatta. Og Kim & Lene havde ifm. et tidligere besøg her, haft medbragt en NJORD Gin, som vakte stor begejsting på den lokale bar - og da Enzo i september 2017 hørte at Kim & Lene igen var på besøg i området, tog han kontakt til Kim & Lene, som derved fik muligheden for at smage og hjemtage et begrænset antal flasker GINEPRAIO GIN, til salg i Danmark.

Funfact: Gin er tidligere blevet benyttet som medicin, da man var overbevist om at enebærret havde helbredende evner. Og det har Enzo brugt i designet af flasken, som fremstår som en flaske "medicin" i sit grafiske udtryk. Og det kunne vi altså ikke lade passere, da vi lavede billedet til artiklen her :)

TAK til Enzo Brini for at have produceret denne fantastiske Gin, og til Quist Wine som har været venlige, at sende os en flaske til smagning!


Seneste fra Instagram

Kommende Gin events

1 jan
Bloody Mary Dag
Dato 01.01.2022

1. januar er ofte en ”reparationsdag”, hvor man måske...

Læs mere
24 feb
World Bartender Dag
Dato 24.02.2022

At lave cocktails derhjemme er altid sjovt!

Meeeen, lad os nu bare...

Læs mere
9 apr
Gin & Tonic Dag
Dato 09.04.2022

Selvfølgelig skal vi fejre Gin & Tonic’en!

Ifølge kalenderen,...

Læs mere
13 maj
World Cocktail Dag
Dato 13.05.2022

World Cocktail Day er, som navnet indikerer, en...

Læs mere
11 jul
Mojito Dag
Dato 11.07.2022

Definitionen på en traditionel Mojito er: En Cocktail...

Læs mere

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares