fbpx
 
Follow Gintossen on Facebook
Follow Gintossen on Instagram
Image is not available
Image is not available
Shadow
Slider

Radius Distillery & Oremandsgaard - et nyt kapitel er startet

Radius Distillery annoncerede tidligt i 2019, at de havde slået pjalterne sammen med Oremandsgaard & August Hage, og at der var noget rigtig godt i vente. Men det var nok de færreste af os, der havde forstået HVOR godt det i virkeligheden var - det der ventede os alle....!

Noget af det første der skulle ske, var at planlægge hvordan fremtiden skulle se ud for Radius & Oremandsgaard, og der gik ikke mange timer før det var besluttet, at det skulle handle om æbler - masser af æbler...

Destilleriet ville simpelthen være det nye centrum, for æblebaseret spiritus, i Danmark. Det lå i virkeligheden lige til højrebenet, idet Radius jo i forvejen havde kastet sin kærlighed over denne lækre frugt, og både lavet Calvados samt ginner med udgangspunkt i sorter som Holsteiner Cox og Guldborg. Men da August meldte sig på banen, og medbragte en familiehistorie, som bla. vidnede om en tipoldefar - Alfred Hage - som havde fået opkaldt sorten af samme navn efter sig, så var skæbnen forseglet og planlægningen af næste kapitel, må næsten have skrevet sig selv.

Det bliver et kapitel, som blandt andet indeholder plantning af 4500 nye æbletræer, restaurering & ombygning af en stald & installation af verdens største Müller Pot Still, nemlig "Helga" på hele 1820 liter.

Og netop sidstnævnte, var Gintossen så heldig at kunne overvære en del af, da vi fik lov til at besøge destilleriet inden åbningen, og opleve Herr Müller og sønnen Lukas installere verdens største Müller Brennereianlagen pot still. Og selvom 1820 liter langt fra, er én af de største pot stills der er bygget, så er det med garanti en af de smukkeste vi har set, og ydermere placeret i omgivelser, der ikke kan være bedre, end de er.

Herr Müller & søn ved med største pot still, de nogensinde har bygget
Herr Müller & Lukas ved den største pot still, de nogensinde har bygget. 


Planen er, at smukke "Helga" samt "Ellen" - som naturligvis er flyttet med fra Måløv/Stenløse - skal være omdrejningspunkterne for de fremtidige destillationer, der ligesom tidligere, kommer til at omfatte Gin, Calvados, Brandy (Æblebrændevin) og meget meget mere. 

Ellen & Helga
Ellen & Helga - de 2 smukke Müller Pot Stills på Radius Distillery


Ud over at ombygningen af den smukke stald, har givet et nyt hjem til selve detilleriet, så er gutterne ved at gøre det gamle loft over destilleriet, klar til at skulle fungere som opbevaring af flere hundrede fade, til de mange lækre Ginner, Brandy, Calvados osv. Vi tør godt spå, at det bliver en af de smukkeste fadlofter vi kommer til at se, i vores tid som Gintosser.

Hvis du har lyst til at opleve det hele med egne øjne, så vil vi anbefale dig at tage imod invitationen til åbent hus på Herregårdsdestilleriet, nu på lørdag kl. 14 - 17 i Præstø. Det tager kun ca. 50 min. i bil fra København - og vi tør godt love dig, at det bliver hele turen værd....!

Vi håber vi ses :)

 

Familieportræt - Radius Distillery, flankeret af Müller
Familieportræt - Radius Distillery, flankeret af Lukas og Herr Müller

Seneste fra Instagram

Kommende Gin events

11 jul
Mojito Dag
Dato 11.07.2024

Definitionen på en traditionel Mojito er: En Cocktail...

Læs mere
19 okt

Selvfølgelig skal vi fejre Gin & Tonic’en!

I følge kalenderen,...

Læs mere
1 jan
Bloody Mary Dag
Dato 01.01.2025

1. januar er ofte en ”reparationsdag”, hvor man måske...

Læs mere
24 feb
World Bartender Dag
Dato 24.02.2025

At lave cocktails derhjemme er altid sjovt!

Meeeen, lad os nu bare...

Læs mere
9 apr
Gin & Tonic Dag
Dato 09.04.2025

Selvfølgelig skal vi fejre Gin & Tonic’en!

Ifølge kalenderen,...

Læs mere

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares