Follow Gintossen on Facebook
Follow Gintossen on Instagram
Image is not available
Image is not available
Shadow
Slider

Gintossens 5 bud på Nytårets Gin Cocktails – lette, enkle og fulde af fest!

Nytår…! Altid en fantastisk anledning til at gøre lidt ekstra ud af tingene – lave lækker mad, invitere vennerne, hygge, feste og selvfølgelig en perfekt anledning til at servere nogle festlige cocktails! Og her er så udfordringen: For hvad skal man servere, når man gerne vil have noget andet/mere end en Gin & Tonic og hvordan sørger man for at det ikke kræver, at man har alverdens mixers, skal fremstille komplekse sirupper eller skaffe garnish fra den anden side af kloden…?

Søg ikke længere… Gintossen to the rescue! Vi giver dig her 5 enkle, festlige og smagfulde bud på klassiske gin cocktails du kan servere nytårsaften og som alle er simple at mikse uanset om klokken er 18 eller 03...!

Det eneste du skal have klaret på forhånd (udover at have gin, is, garnish og cocktailglas klar) er at have presset noget citronsaft og/eller limesaft og lavet lidt sukker- og/eller honningsirup, alt afhængig af hvilke af disse cocktails, du ønsker at lave, og det tager ingen tid at gøre klar! Opskrifterne på sirup finder du nederst i artiklen.

I opskrifterne kommer vi med vores bud på en Gin, som vi synes du med stor fordel kan anvende til den enkelte cocktail. Har du ikke lige denne eller ønsker at udvide din ginsamling yderligere, så benyt en Gin, som måske ikke er alt for kraftig i enebærsmagen og ikke er for speciel, men som er mere ”alsidig” i sin smagsprofil. Derved kan den bruges til mange/alle af disse cocktail og stadig give en god smagsoplevelse. Eksempler på disse kunne være ginner som Schackenborg Dry Gin, Chelsea Royal London Dry Gin eller Plymouth Gin.

Alle opskrifterne er afmålt pr. cocktail og du kan sagtens lave flere på en gang i din shaker.

Cocktail #1 – til Dronningens Nytårstale:  French 75

 • 2 cl. Schackenborg Dry Gin (HKH Prins Joachim’s Gin, naturligvis)
 • 1 cl. friskpresset citronjuice
 • 0,5 cl. sukkersirup (*)
 • En god, tør champagne
 • Citronskal
 • cocktail-kirsebær

Fyld Schackenborg Dry Gin, friskpresset citronsaft og sukkerlage i en shaker med is og ryst den i ca. 15 sekunder til den er kold. Hæld derefter ingredienserne op i et champagneglas og top glasset med en kold, tør Champagne og pynt med en strimmel citronskal og evt. et (kirse)bær.

 

French 75

French 75 – det oplagte valg til nytårstalen

 

Cocktail #2 – den friske drink: Tom Collins

 • 25 ml Citronsaft
 • 25 ml Sukkersirup (*)
 • 50 ml Gin – gerne en Old Tom Gin, fx. Hernö Old Tom – men ikke et krav
 • Danskvand

Fyld alle ingredienserne i en shaker og tilsæt godt med is. Ryst i ca. 15 sekunder. Fyld et glas med isklumper. Brug din strainer (sien til din shaker) og hæld i glasset.

Top af med danskvand.

Pynt med f.eks. et hindbær og en citronskive sat sammen med en cocktailpind.

 

Tom Collins - gerne med Hernö Old Tom

Tom Collins – gerne med Hernö Old Tom Gin

 

Cocktail #3 – den indbydende pinkfarvede drink – The Clover Club

 • 20ml Citronsaft
 • 20 ml Sukkersirup (*)
 • 50 ml Brooklyn Gin
 • 20 ml æggehvide (pasteuriseret æggehvider kan købes i små flasker)
 • 4-6 hindbær

Kom alle ingredienserne op i en shaker, hvor det hele shakes i 15 sekunder. Tilsæt herefter 4-5 isklumper og ryst yderligere 15 sek. Si igennem din strainer og server i (afkølet) cocktailglas. Har du hældt op til flere cocktails i din shaker, så husk at fordele skummet i dine glas.

Pynt med hindbær.

 

Clover Club - pigerne vil elske denne!

The Clover Club – pigerne vil elske denne!

 

Cocktail #4 – den aromatiske drink: The South Side

 • 20 ml limejuice
 • 20 ml sukkersirup (*)
 • 50 ml Daffy’s Gin
 • 5-6 mynteblade

Klap myntebladene så aromaerne i bladene “vågner” og kom dem ned i en shaker med de øvrige ingredienser. Det hele shakes i 15 sekunder med is. Drinken bør dobbelt straines så man ikke får små myntestykker i drinken (dvs. at man brug både sien til din shaker og en ekstra lille si) og det hele hældes i et (afkølet) cocktailglas.

Pynt med et lille mynteblad som også “vækkes”, så det dufter.

 

The South Side

South Side – det nærmeste du kommer en Mojito med Gin!

 

Cocktail #5 – til den søde tand: Bees Knees

 • 20 ml citronsaft
 • 20 ml honningsirup (**)
 • 50 ml Kalas Gin

Kom alle ingredienserne op i en shaker. Det hele shakes i 15 sekunder med is. Straines og hældes op i et (afkølet) cocktailglas. Tag en bred citronskal og vrid den over glasset. Du kan altid regulere hvor sød din Bees Knees skal være ved at justere sukkermængden.

 

Bees Knees

Bees Knees med Kalas Gin – så er festen i gang!

 

Gintossen ønsker dig et godt og lykkebringende nytår og en rigtig dejlig nytårsaften!!!

Herunder finder du beskrivelserne af de 2 meget lette sirupper, vi har benyttet i ovenstående cocktails. Du kan lave dem begge, på under 15 min ;)

(*) Sukkersirup: Bring 2 dele sukker og 1 del vand i kog, og lad det koge ca. 5 minutter under omrøring ved forholdsvis kraftig varme, så sukkeret er opløst og blevet lidt tyktflydende. Må endelig ikke blive brunt. Sukkerlage kan hældes på en flaske og gemmes i køleskabet, så lav gerne lidt ekstra – f.eks. 3 dl. sukker og 1½ dl. vand.

(**) Honningsirup: Bring 2 dele honning og 1 del vand i kog, og lad det koge under omrøring et par minutter, så det bliver tyktflydende. Honningsirup kan hældes på en flaske og gemmes i køleskabet i minimum 14 dage.

 

Note: Denne artikel er oprindelig udgivet af Gintossen, på gastromand.dk den 18. Dec. 2018.


Seneste fra Instagram

Kommende Gin events

28 Sep

Allerede nu, har Brøndeslev Gin Festival offentliggjort

...
19 Okt

Selvfølgelig skal vi fejre Gin & Tonic’en!

I følge kalenderen,

...
1 Nov
Mac Y Gin/Rom/Whisky Festival
01.11.2019 - 02.11.2019

Mac Y's store Rom & Whisky Festival, indeholder faktisk

...
8 Nov
Gin Tonic Festival
08.11.2019 - 09.11.2019

Over to dage afholdes 4 sessions, hvor du har mulighed for

...
31 Dec
Champagne Dag
31.12.2019

Selvfølgelig er den 31. december Champagne Dag!!! Dette er

...

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares