fbpx
 

Thai Beef Salad med ELG No. 0 Gin

Så er det blevet tid til endnu et indlæg af vores gode ven Familiefaren fra ”Mad & Monopolet”. Han er blevet lidt af en ekspert i det med sammensætning af mad og gin. I dette indlæg kigger han på ELG Gin, som vi selv holder utrolig meget af. Destilleriet ligger tæt ved Fredensborg og laver noget ustyrligt lækker Gin, som har vundet flere priser end vi kan tælle. Denne ret fungerer perfekt i sensommeren, men er du typen som bliver lidt deprimeret her i efteråret, hvor mørket lægger sig over Danmark, så fungerer den bestemt også.

 

Hovedingredienserne gøres klar, til denne fantastiske Beef Thai Salad med ELG Gin
Hovedingredienserne gøres klar, til denne fantastiske Thai Beef Salad med ELG Gin

Retten her er en rigtig streetfood klassiker som består af masser af krydderurter hvor koriander spiller en stor rolle. Derudover er der chili, lime og ingefær som giver en lækker salat. Til sidst er der et stykke entrecote eller fx mørbrad – er du ikke til kød, så kan tofu eller evt. bønner sagtens være erstatning.

 

Lav hellere en ELG Gin & Tonic mens du forbereder maden
Lav gerne en ELG Gin & Tonic, mens du forbereder maden.

Inden vi begynder med retten, så lad os lige kaste et blik på ELG Gin, som drives af Henrik Irgang Elsner, som er lidt af en innovatør og ildsjæl når det kommer til spiritus. Tilbage i 2009 investerer han i et temmelig avanceret tysk destillationsapparat, som blev opført på Stone Grange, der ligger nord for Fredensborg ud mod Esrum Sø. Her blev Mikrodestilleriet ”Esrum Sø” født og det blev starten på et ambitiøst arbejde med, at genopfinde dansk aquavit. Henrik satsede på dild som den eneste botanical i din aquavit. Henrik gik all-in på at udvikle denne aquavit til det ypperste – det var alt fra den optimale dyrkning og høst til at kunne lave ekstraktion perfekt, således at aromaerne fra dilden ville give den mest fuldendte aquavit. Det endte også med, at han endda søgte patent på denne metodeudvikling 5 år senere og indledte et samarbejde med Hans Just som er én af de helt store spillere indenfor import og distribution af spiritus i Danmark.

Man skulle tro, at dette eventyr var nok for Henrik, men nej – han ekspanderede også til gin, som i efteråret 2015 for første gang så dagens lys, da han frigav sin første gin dog ikke dild men med hovedvægt på enebær og nye danske gulerødder. Kom ikke og sig hans vision og kreativitet kke slår til!

Navnet på hans Gin ”ELG”, stammer fra hans kælenavn fra gymnasietiden.  

Grunden til, at jeg har valgt netop denne gin til en Thai-Beef Salad, er fordi ELG Gin No. 0 har en overvægt at koriander frø, som giver en aromatisk gin, som går perfekt til en salat med mange indtryk. Navnlig lime og citrus går igen, hvilket passer rigtig godt her. Jeg sætter også stor pris på en klassisk gin med få botanicals. Retten har nemlig rigtigt med nuancer, så det er perfekt med en klassiker til at skabe ro over retten.

 

En Indian Tonic fungerer absolut bedst, med ELG No. 0 Gin
En Indian Tonic fungerer absolut bedst, med ELG No. 0 Gin

 

Ingredienser i Thai Beef Salad

 • 1 pose økologisk blandet salat
 • 3 forårsløg
 • 1 bundt frisk koriander
 • 1 bundt mynte
 • ½ agurk
 • ½ mango
 • 2 friske chili uden stok og kerner
 • 1 lille håndfuld cashew nødder
 • 200 gram entrecote

 

Til Marinaden skal du bruge

 • Saften fra en lime
 • 1 tsk sukker
 • 2 spsk fish sauce
 • 2 spsk neutral olie

 

Sådan laver du Thai Beef Salad

 1. Start med kødet, som du lader få stuetemperatur.
 2. Varm en grillpande op – ca. til den varme som lavaen ved Mount Doom, fra Lord of The Rings har.
 3. Giv kødet salt og steg det medium-rare i olie.
 4. Det tager ca. 1 min på hver side, dog afhængig af tykkelsen. Tryk på det, det skal give efter og må ikke være helt blødt.
 5. Når du tager kødet af, så lader du det trække i stanniol indtil retten er klar.
 6. Skyl derefter salat og krydderurter.
 7. Hak krydderurterne
 8. Fjern indmad fra agurken, del den på langs og skær den i ca. ½ cm tykke stykker.
 9. Fjerne kerner og stok fra chili og skær den i skiver.
 10. Skær mangoen ud.
 11. Skær forårsløget i tynde skiver.
 12. Tilsæt nu alle grøntsager og krydderurter i en skål og top med kød.

 

Sådan laves marinaden

 1. Bland alle ingredienser grundigt sammen og hæld marinaden over salaten inden servering.
 2. Slut af med cashew nødder.

 

Det ser godt nok lækkert ud!
Det ser godt nok lækkert ud!

 

Den færdige Thai Beef Salad
Den færdige Thai Beef Salad

 

Det ser godt nok lækkert ud!
ELG Gin No. 0 - perfekt som Gin & Tonic til denne ret!

Seneste fra Instagram

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares