fbpx
 

SiWu Gin Sild, enebær, rosmarin og citronskal

Så er det endnu engang tid til et lille indlæg fra vores gode ven Familiefaren fra Mad & Monopolet. Denne gang er det med SiWu Gin, som vi er ret begejstret for. Den kommer nemlig ud af, at et spændende samarbejde mellem Nicolai Sivgaard & Jonas Wulff som du muligvis kender fra deres tid som Michelin-kokke. Den slags samarbejde giver resultater og et godt produkt. Lad os se hvad Familiefaren har fundet på til denne gin! Take it away my friend!

Som barn voksede jeg op i en familie, hvor sild ikke blot hørte til påsken og jul og noget, som man spiste grundet traditioner. Nej, det var skam noget, som familien nød i stor stil og min gamle Far spiste sild hver evig eneste dag, i hvert fald alt den tid jeg kan huske. Desværre fik jeg først øjnene op for denne fantastisk spise ret sent i mit liv. Lidt underligt skete det da, jeg begyndte at få øjnene op for alkohol og snaps. En hver ville straks tænke ”puha” til næste sætning, men ro på. Det skete faktisk til en julefrokost på mit arbejde, hvor jeg gerne ville virke lidt voksen. Et godt bud er, at det er 10 år siden. Jeg lavede en sildemad, men karrysalat, rå løg og fik straks skænket en snaps til – Linje Akvavit! ”Årh nej” tænkte jeg ved mig selv, og kunne høre min mave knurre. Jeg havde ikke spist noget som helst og ville for alt i verden ikke starte ud med en ren snaps. Alene tanken om den brændende fornemmelse min hals og mave skulle udsættes for var angstprovokerende. Derfor nappede jeg hurtigt et par bidder sild inden jeg skulle skåle. Men hov – der skete noget – den fede smag fra silden, det skarpe fra løgene og den let sødmefulde og krydrede karrysalat kombineret med den rene smag af snaps, som rensede munden igennem var fantastisk. Jeg kiggede undrende på snapsen og pludselig åbnede sig en helt ny verden for mig.

 

SiWu Gin - perfekt til sildemader
SiWu Gin - perfekt til sildemader

 

Denne oplevelse har givet mig inspiration til denne opskrift, hvor jeg gerne vil have den rene smag fra silden, løget og krydderier frem. Den skal kombineres med ginnen. Nogle vil måske sige, at det er lidt en af ”herre-opskrift”, jeg siger – prøv den, du vil blive forbløffet.

Ingredienser

2 helt hvide sild
2 skiver hjemmebagt rugbrød eller det bedste du kan opdrive fra bageren.
½ citron (skallen)
½ fint snittet rødløg
10 knuste enebær
En lille kvist rosmarin
4 cl SiWu Gin (eller en anden ren spiritus du holder af)
Går efter de bedste slid du kan opdrive og køb et glas. Hvis du er meget ambitiøs, så kan du selv marinere dem, men det er omfattende, så det venter vi med til andet indlæg.

 

Fremgangsmåde

Smør de to stykker rugbrød med smør.
Lad silden tørre lidt på et par stykker køkkenrulle, den skal være tør.
Skær den i mundrette bidder.
Hak enebærrene grundet eller kom dem i en peberkværn.
Hak rosmarinen.
Anret så rugbrød med sild, løg, knust enebær, fint hakket rosmarin og rev citronskal over.
Tilsæt 1-2 cl SiWu Gin over sildemaden.
Hvis du som mig har adgang til en urtehave med lidt af det hele, så kan du sagtens tilføje purløgsblomster.
Server 2 cl ren SiWu dertil.

 

SiWu Gin - perfekt til sildemader
SiWu Gin - perfekt til sildemader

 

Hvis du tænker en ”neat” gin er for meget her, så synes jeg du skal prøve den helt klassisk med en skrive citron og den god Fever-Tree Tonic – det holder virkelig.

Skål i sild og gin!

 

SiWu Gin er lavet helt fra bunden, på en base af malt!
SiWu Gin er lavet helt fra bunden, på en base af malt!

 


Seneste fra Instagram

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares