fbpx
 

Kartoffelpizza og Herbie Original Gin

Det er blevet tid til endnu en opskrift fra vores fantastiske ven Familiefaren fra madogmonopolet.dk, som denne gang har lavet intet mindre end verdens (måske) bedste, men i hvert fald nemmeste pizza til jer: Take it away!

 

Kartoffelpizza netop landet i ovnen
Kartoffelpizza netop landet i ovnen

Selv om jeg er Familiefaren og elsker gastronomi og burde stå op kl. 05.00 hver dag for at riste min egne kaffebønner, male mit eget mel og naturligvis benyttes min køkken have udbytte til at lave en fantastisk morgenmad til mig selv og mine unger, så er min tid faktisk ofte en kende knap. Du kender sikkert alt til det ikke? Tidligt op, i gang med dagens gøremål og så ellers bare op på hesten og udover stepperne. Sådan er det også hos mig. Derfor synes jeg ofte det er rart med en opskrift som er nem, hurtig og velsmagende.

 

Så er vi klar til at spise!

 

Denne kan du lave med og uden snyd, da du selv kan lave pesto og pizzadej – hvor jeg har indsat links til begge. Alternativ så kan du købe det bedste du kan opdrive – lige meget hvad, så bliver det en fremragende pizza.

 • 1 portion pizzadej (købt eller hjemmelavet)
 • 1 kartoffel
 • 1 rødløg
 • 3 kviste rosmarin
 • 1 pakke bøffel mozzarella
 • 4 spsk. pesto (købt eller hjemmelavet)
 • 4 spsk. creme fraiche 18%
 • 200 gram chorizo pølse

 

Steg lige chorizo'en af med rosmarin, inden den skal på pizzaen
Steg lige chorizo'en af med rosmarin, inden den skal på pizzaen

 

Det bliver vist ikke meget bedre end det
Det bliver vist ikke meget bedre end det

 

Hvis du bruger købedej så følger du instruktionen på pakke. Hvis du har en hjemmelavet dej, så tænder du ovnen på højeste mulige temperatur (almindelig ovn).

 • Fjern skindet fra pølsen og rist den af på panden i 5 minutter.
 • Fordel pesto og creme fraiche på pizzaen.
 • Skær kartoffel og rødløg på et mandolinjern.
 • Riv mozzarellaen i stykker og fordel den.
 • Fordel rosmarinen på pizzaen
 • Bag den i ca. 15-18 minutter – typisk laves købedejen på lavere temperatur men længere tid i ovnen.

 

Herbie Original Gin fungerer perfekt til pizza med rosmarin
Herbie Original Gin fungerer perfekt til pizza med rosmarin


Det passer naturligvis glimrende til en god gin og tonic. Årsagen til, at jeg har valgt netop Herbie Gin Original gin er, at der faktisk indgår rosmarin i den som botanicals og så er den ret klassisk, hvilket jeg holder utrolig meget af. Den har en lækkert krydret smag, som står helt perfekt til denne pizza, hvor der er masser smagsindtryk. Herbie Gin kommer fra Anders Skotlander, som jeg har lavet en del sammen med. Han laver ud over en masser lækkert gin også rom, som er vildt lækkert.

Ingredienserne til en lækker kartoffelpizza
Ingredienserne til en lækker kartoffelpizza

 

Håber du er blevet inspieret – skål og ha en fanastisk dag. Du er velkommen til at kigge forbi bloggen ”Mad & Monopolet” eller min Instagram profil for mere inspiration.


Seneste fra Instagram

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares