fbpx
 

Aviation Gin Breakfast pizza og Bloody Mary

Så er det igen blevet tid til et indlæg om gin og mad fra vores gode ven Familiefaren fra ”Mad & Monopolet”. Denne gang har han kastet sig over en cocktail, som faktisk fungerer morgen, middag, aften og nat – det er naturligvis tømmermænds-cocktailen over dem alle, nemlig Bloody Mary som er en drink opfundet på Harry's New York Bar i Paris, af bartenderen Fernand Petiot i 1921. Det er ikke helt klart hvor navnet stammer fra, men det er muligvis fra Dronning Maria af England. Cocktailen er i øvrigt utrolig god mod tømmermænd – take it away my friend!

 

Aviation Gin & Bloddy Mary ingredienser
De perfekte Pizza ingredienser

 

Jeg har valgt en Gin, som er en kende atypisk i forhold til mange andre. Den har en utrolig blød smag og er meget enkelt. Det er netop derfor jeg har valgt at bruge den i en Bloody Mary, hvor der ellers normalt bruges vodka. Den har botanicals som anisfrø, appelsinskal, koriander og enebær – men er meget subtil i udtrykket, navnlig i forhold til andre London Dry Gins. Du har sikkert lagt mærke til den karakteristiske flaske på Instagram, hvor Ryan Reynolds og Hugh Jackman sidder og joker omkring den. Sandheden er den, at Ryan Reynolds er frontfigur for Aviation Gin, hvilket har flyttet brandet utrolig meget.

Aviation Gin & Bloddy Mary ingredienser
Aviation Gin & Bloddy Mary ingredienser

 

Hemmeligheden bag en god Bloody Mary

Hemmeligheden ved en Bloody Mary er balance og så en god tomatjuice. Hvis du er ambitiøs og har en slowjuicer, så laver du den selv. Ellers så finder du den bedste økologiske du kan finde. Det er nemmeste med en Boston Shaker – eller bruger du den du har. Tilsæt 3 cl gin, 1 dl tomatjuice, 1½ tsk tabasco, 1½ tsk Worcestershire sauce, 1 tsk sellerisalt, saften af en ½ lime og et par vrid friskkværnet peber. Fyld shakeren med is og fyr den af indtil du har forfrysninger i hånden. Server evt. med en stængel blegselleri til.

Hvad laver man til en Bloody Mary?

Man laver naturligvis en breakfast pizza med chorizopølser, cheddar, frisk mozzarella, rødløg, frisk koriander og spejlæg – fungerer det? Ohh yes! Det bliver intet mindre end verdens bedste morgenmad og har du tømmermænd, så kan du være helt rolig, de bliver også kureret eller i hvert fald udsat til næste morgen. I slutningen af opskriften på pizzadej er der et tip, så du kan lave den på 10 sekunder!

 

Den perfekte tømmermands pizza
Den perfekte tømmermands pizza

 

Pizzadej ingredienser

3 dl lunken vand
½ tsk. havsalt
15 g økologisk gær
1 nip sukker
350 g Tipo 00
150 g durum
2 spsk. Olivenolie

 

Sådan laver du pizzadejen

Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker. Lad det trække i 5 minutter. Det giver gæren liv. Tilsæt mel, salt og olivenolie. Hvis du har en røremaskine, så lader du den bare køre i 10-12 minutter til dejen er glat og elastisk. 

Lad dejen hæve et lunt sted i 2 timer, den skal være dobbelt størrelse. Slå dejen ud og form to pizzaboller. Lad dem efterhæve i 20 minutter tildækket og lunt. Rul dejen ud og tilføj ønskede ingredienser. 

Tip – hvis du er max presset, så køber du en færdig dej :)

 

Den perfekte tømmermands drink
Den perfekte tømmermands drink

 

Tomatsauce ingredienser 

1 dåse tomatsauce fra “Il Fornaio” eller Tomatoes Passata fra Urtekram
1 spsk god ekstra jomfru oliven olie
1 fed hvidløg
Sukker
Salt og friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde tomatsauce

Varm olien op til middelhøj varme på en pande. Riv, hak eller pres hvidløget. Når det begynder at boble lidt, tilsættes tomatsaucen. Hvidløget må endelig ikke branke, så bliver det bittert og ødelægger retten. Lad det nu koge sammen i 10 minutter og smag det til med sukker, salt og peber. Så nemt er det faktisk! Der er naturligvis noget mere her end du skal bruge, så resten gemmer du til en god omgang pasta eller til en ny pizza.

 

Pizza & Drinks - velbekomme
Pizza & Drinks - velbekomme

 

Samling af hele pizzaen

1 dl hjemmelavet tomatsauce
150 gram stegte chorizopølser
150 gram cheddar
150 gram frisk mozzarella ost
½ rødløg skåret i strimler
1 bundt koriander 

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Bred pizzaen ud på et stykke bagepapir på bagepladen og tilsæt det hele – start med tomatsauce, så pølser, løg, ost og til sidst æg. Bag den nu i ca. 10-12 minutter. Når pizzaen er let afkølet, drysses der med friskhakket koriander.

 

Aviation Gin - den perfekte Gin til en Pizza
Aviation Gin - den perfekte Gin til en Pizza

 


Seneste fra Instagram

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares