fbpx
 

Gin & Kaviar? Ja tak.....!

Har du nogensinde prøvet at drikke Gin sammen med skaldyr, muslinger eller østers? Hvis du har, så vil du formentlig genkende vores begejstring, når vi hæver armene højt over hovedet i ren & skær fryd over, hvor godt det hænger sammen.

ROGN Caviar Gin & Baerii Caviar
ROGN Caviar Gin & Baerii Caviar

Faktisk så er der flere af disse kombinationer, som kun bliver bedre hvis man benytter knust enebær i peberkværnen, og rundhåndet garnerer f.eks. sine østers med et par runder på håndtaget af kværnen.

Men har du nogensinde prøvet Gin til kaviar? Eller måske ligefrem Gin som er destilleret på kaviar? Lad det være sagt med det samme – det havde vi ikke, før vi fik en invitation fra ”ROGN” i Kødbyen, til at smage deres helt nye Gin kaldet ”ROGN”, destilleret på Baerii kaviar, af Radius Distillery på Oremandsgaard ved Præstø.

ROGN Caviar Gin & Baerii Caviar
ROGN Caviar Gin & Baerii Caviar - så er vi klar til nytåret

Men hold da helt op, for en kæmpe overraskelse vi fik os….! Nogen vil måske frygte, at ingredienser som kaviar, får en Gin til at smage eller lugte af fisk. Og lad os starte med at ramme en stor pæl gennem den frygt – det er nemlig på INGEN måde tilfældet. Reelt er det sådan, at det kun er ”gamle” ingredienser der lugter på den måde, mens helt friske aldrig vil gøre det. Men uanset dette, så er der ingen af disse dufte eller noter som destilleres med over, så selvom det var tilfældet at man benyttede kaviar eller skaldyr som havde en ubehagelig duft, så ville de aldrig kunne fornemmes i det færdige destillat.

Nåh – uanset dette, så har ”ROGN” & Radius Distillery, benytter den vel nok lækreste kaviar til formålet, nemlig Baerii. Kendere af den slags lækkerier vil vide, at Baerii er en kaviar som er fyldt med umami og fedme i smagen – og det er præcis det der fik ”ROGN” til at gå med Baerii, i håb om at den umami & fedme ville blive destilleret med over.

Og det er PRÆCIS hvad der er sket…..! Ginnen er blevet mild, blød, fed & lækker, uden bare antydningen af ”alkohol-burn” – men kun lækker fedme, og en let saltet note. Ginnen er desuden lavet på kørvel, humleskud, grøn anis, citrontimian og Radius egen signatur ifm. æbler. Sidstnævnte i så begrænset omfang, at man (i hvert fald for vores vedkommende) reelt slet ikke smager æblet, men blot fornemmer at det er ved til at ”holde hånden under” de resterende botanicals, med en let underbyggende sødme.

Det er Alex Klemensen hos ROGN, der har styr på kaviaren, og han har arbejdet med kaviar i næsten 10 år. Alex går benhårdt efter den perfekte smag og “oplevelse”, over f.eks. udseende som mange andre gør. Baerii er ikke bare Baerii, men blandes efter bestillerens anvisninger og “pakkerens” evne, kunnen og tilgang til de rette kaviarer. Og den her, er bare perfekt hvis du spørger GINTOSSEN.

 

ROGN Caviar Gin & Baerii Caviar
ROGN Caviar Gin & Baerii Caviar

 

Det her er i sagens natur en Gin, som SKAL drikkes neat. Det er en rendyrket ”Sipping Gin”, og den fortjener at blive behandlet som sådan. Det betyder naturligvis ikke, at du ikke kan drikke den som Gin & Tonic – men det er bare ikke det den er designet til, og derfor heller ikke dér du får mest ud af Ginnen, efter vores ydmyge mening.

MEN – læs lige videre herunder…..! For du kan nemlig I DEN GRAD få endnu mere ud af Ginnen, hvis du nyder den til eller sammen med Kaviar!

Prøv f.eks. at tage en smule Kaviar i munden, og smag på det alene uden alt for meget garniture eller andet til at forstyrre. Efter du har sunket det, så snup en smule Gin i munden, og lad det sprede sig rundt om tungen og i nederste del af munden, inden du synker.
Ja, ikke? Du kan takke os senere….! For det er her, det hele for alvor smelter sammen og går op i en højere enhed! Det her, er simpelthen en af de lækreste snacks, vi nogensinde har fået sammen med Gin. Det giver SÅ meget mening, hvis man er til den slags.

Senere forsøgte vi os med et par hjemmelavede letsaltede kartoffel chips, som lige havde fået en lille klat creme fraiche 38% og så monteret med en lille skefuld kaviar og en kvist kørvel på toppen. Det er muligvis den mest dekadente snak vi nogensinde har lavet – og måske kommer til at lave – men der var våde øjne på os alle, og de forsvandt som dug for solen, inden vi nåede at lave billeder. Så gode var de altså…..!

EDIT: Efterfølgende har vi lavet dem igen - denne gang med købte chips, hvilket de bestemt ikke blev dårligere af. Sørg for at købe en lidt kraftig/tyk chip uden anden smag end salt, og spis dem indenfor et par minutter efter de er lavet, så de ikke når at blive bløde: Og yes - denne gang nåede vi at tage et par billeder :)

Kartoffelchips med creme fraiche & kaviar - MUMS!
Kartoffelchips med creme fraiche & kaviar - MUMS!

 

ROGN Caviar Gin - indeholder også æble, grøn anis & kørvel.
ROGN Caviar Gin - indeholder også æble, grøn anis & kørvel.

 

Så for vores vedkommende, så er den sidste rest af tvivl om, hvad vi skal have som ”velkomst snack” når gæsterne dukker op til nytår – det bliver helt præcis en kombination af ovenstående, nemlig et par skefulde af den rene kaviar, og så et par små hapser med hjemmelavede sprøde kartoffel chips, med creme fraiche, kaviar & kørvel på toppen!

Suk – bare alle dage som Gintosse, forløb på denne måde

Bemærk - meningen er 100% vores egen. Men vi skal iflg. forbrugermbudsmandens regler skrive, at Gintossen var inviteret af ROGN til at smage både ginnen og kaviaren, ligesom viste Gin & kaviar var en gave fra ROGN.


Seneste fra Instagram

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares