fbpx
 

Æbletrifli med Gin fra Radius Distillery

Familiefaren fra Mad & Monopolet kloger sig på dessert og Gin! Hænger det overhovedet sammen eller har han bogstavelig talt drukket for meget gin? Hvad tænker du?

Nogle gange er det fedt at tænke ud af boksen når det kommer til mad. Jeg elsker fx. dessert med æbler, hvor en gammeldags æblekage med flødeskum og makroner jo er oplagt. Det kunne også være en æblegrøds dessert. Begge dele ville jeg stænke med spiritus fx en portvin eller rom. I stedet har jeg tænkt i en lidt anden bane - æbletrifli stænket med gin fra Radius Distillery, som du finder i denne opskrift. Det er uhyre nem at lave og et lækkert twist til en traditionel opskrift…

 

Radius-Distillery-B18-aebletrifli-6_ARTICLE

 

Grunden til, at jeg netop har valgt Radius Distillery Batch no 18 til denne ret, skyldes udover æblerne noter af lakrids, citron og enebær - disse fungerer nemlig særdeles godt sammen - også i desserten. Ginnen er for mig delikat og har en flot balance mellem sødme og syre. Godt gået og skål herfra.

 

Radius-Distillery-B18-aebletrifli-3_ARTICLE

 

Ingredienser

Æblegrød
300 gram æbler
½ dl vand
1 spsk Radius Gin Batch 18
1 stjerneanis
1 vaniljestang
10 enebær
Skallen af en ½ citron
½ dl rørsukker

 

Fremgangsmåde

Fjern kernehus, stilk og blomst fra æblerne og skær dem i både. Kom det hele i en gryde med alle ingredienser og lad det koge op. Lad det simre i ca. 15 minutter under låg. Herefter kan du mose det med en gaffel når det er kølet af.

 

Radius-Distillery-B18-aebletrifli-2_ARTICLE

 

Æbletrifli

150 gram makroner
1 spsk Radius Gin Batch 18
¼ liter piskefløde
Lakridspulver til topping

 

Fremgangsmåde

Find en skål - knus makronerne og stænk dem med gin. Lad dem trække imens du pisker fløden til skum - den skal være luftig og ikke pisket for hårdt.

Du kan enten lave 4 små desserter eller 2 store - det skal siges, at den er lidt voldsom så jeg ville nok lave 4 - mindre du er en rigtig dessertlover.

Start med æblemos, så makroner og til sidst flødeskum. Forsæt indtil glasset er fyldt.

Voila, så er der dessert. 

Radius-Distillery-B18-aebletrifli-6_ARTICLE
Radius-Distillery-B18-aebletrifli-4_ARTICLE
Radius-Distillery-B18-aebletrifli-1_ARTICLE

 


Seneste fra Instagram

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares