fbpx
 

Kanel, kassia

Cinnamomum cassia (L) J.Presl
(Lauraceae - Laurbærfamilien)

Beskrivelse

KASSIABARK

Kassia-kanel stammer fra det sydøstlige Kina, og er tæt beslægtet med ægte kanel. Smagen af kassiabark er kraftigere, mindre delikat og sødere end smagen af ægte kanel. Aromaen skyldes, ligesom for kanel, kanelaldehyd i den æteriske olie. Kassiabarken kan desuden skelnes fra ægte kanel ved de tykkere og mindre stramt oprullede barkflager.

Kassiabark bliver brugt til smagstilsætning og madlavning ligesom ægte kanel. Derudover er kassiabark blandt andet også blevet brugt i traditionel kinesisk medicin.

Den æteriske olie fra kassiabark udviser antioxidante, antifungale og antibakterielle egenskaber grundet indholdet af kanelmaldehyd.

Kassiabark indeholder, i højere grad end ægte kanel, det velduftende naturstof kumarin, som i store mængder menes at forårsage skader på lever og nyrer. Fødevarestyrelsen anbefaler et maksimalt dagligt indtag af kassiakanel på 2 g for voksne og 0,5 g for børn. I kortere perioder bør det dog være uproblematisk at overskride grænseværdierne op til tre gange, fx i juletiden.

 

Gin

Destilleret kassiabark bidrager med en fyldig aromatisk duft og krydret smag, der vil fremstå kraftigere end destilleret kanel. Kassiabark er estimeret til at indgå i omkring en syvendedel af gin.

Findes bla. i disse ginner

Bareksten Botanical Gin

Kilde

Ovenstående tekst er skrevet af, og gengivet med tilladelse fra Line Nørgaard Jørgensen & NaturMedicinsk Museum

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares