fbpx
 

Gulerod

Daucus Carota subsp. sativus
(Apiaceae el. Umbelliferae)

Beskrivelse

Gulerod (Daucus carota subsp. sativus) er en rodfrugt, som oftest ses i orange farver, selvom de også findes som både lilla, sorte, røde, hvide og gule. De nedstammer fra den vilde gulerod, Daucus carota, som er udbredt i både Europa og sydvestlige del af asien. Planten stammer formentlig fra Persien hvor den oprindelig blev dyrket pga. deres blade og frø. Den oftest benyttede og spiste del af planten i dag, er naturligvis roden - omend både stængel og blade sagtens kan spises også. 

Guleroden er en toårig plante i Umbellifer Apiaceae familen. Først ses stængel samt en stor roset af blade vokse op, og først derefter opbygger planten en større rod. Typisk ser man planten udvikle sig fra frø til helt færdig, indenfor 90-120 dage.

Roden indeholder store mængder af K samt B6 vitamin, men overbevisningen om at nattesynet kan forbedres gennem indtagelse af gulerødder, er en myte skabt af englænderne i anden verdenskrig, for at få fjenderne til at tro, at det var deres plan at udnytte de mørke nætter, ifm. militære operationer.

Findes bla. i disse ginner

ELG No. 0
ELG No. 1
ELG No. 3

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares