fbpx
 

Kamille, vellugtende

Matricaria chamomihha L.
(Asteraceae - Kurvblomstfamilien)

Beskrivelse

KAMILLEBLOMST

Der findes flere arter af kamille, men den mest anvendte er den velkendte vellugtende kamille. Den er oprindelig i Europa, dele af Nordafrika og store dele af Asien. Udover den velkendte kamille-te, bliver æterisk olie fra kamille brugt i sæber, parfumer, cremer, hårprodukter, alkoholholdige drikkevarer, med mere.

Kamilleblomsten har været brugt medicinsk siden oldtiden. De almindeligste anvendelser som folkemedicin og naturlægemiddel er ved mave-tarm besvær, forkølelse, hals og mundbetændelser, irriteret hud særligt i underlivet, bl.a. ble-eksem, revnede brystvorter, solskoldning og ved mindre sår og udvortes infektioner.

Kamilleblomst og dens æteriske olies terapeutiske virkning kan henføres til de påviste antioxidative, antiinflammatoriske, smertestillende, antivirale og antibakterielle egenskaber. Olien indeholder desuden stoffet, bisabolol, som virker krampeløsende i maven.

 

Gin

I gin kommer kamille ofte til udtryk som duftnoter, der minder om, når urten bliver brugt som te. Kamille har en tropisk, frugtagtig blomster aroma, som nogle siger associerer med æble og hø.

Kilde

Ovenstående tekst er skrevet af, og gengivet med tilladelse fra Line Nørgaard Jørgensen & NaturMedicinsk Museum

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares