fbpx
 

Fjordrejer på Toast, med Dry Martini

Vi har endnu et indlæg fra Familiefaren fra Mad & Monopolet, som har været i køkkenet og lave lidt mad med gin. Denne gang har han et lille tip til jer om hvordan I får pillet fjordrejer så nemt som ingenting - næsten da! Take it away my friend...

 Vi er i sæson for fjordrejen hvilket for mig betyder lækre snacks og læskende cocktails. Jeg elsker simpelthen de små nypillede fjordrejer, og selv om arbejdet er en kende vanskeligt så er slutresultatet det hele værd. I dette indlæg deler jeg et lille tip til at pille rejerne samt den perfekte cocktail, som du kan nyde i stedet for det traditionelle glas hvidvin…

The-Botanist-og-Regal-Rouge-Fjordrejer-pa-Toast-3

 

Til at starte med - ikke et ondt ord om hvidvin, men jeg holder af friheden til at vælge og gerne alternativer. Derudover elsker jeg en klassisk cocktail og hvad er mere klassisk end “Dry Martini”. Du kender den sikkert bedst som James Bonds signatur cocktail som han bestiller “shaken - not stirred” - dog ikke i Casino Royal - der er han temmelig ligeglad. Hans er dog med vodka og her bruger vi gin og den skal shakes. Jeg har altid elsket denne cocktail - hånden på hjertet skyldes det, at jeg godt kan lide smagen af alkohol, og så synes jeg også det er lidt badass at bestille en Dry Martini.

 

The-Botanist-og-Regal-Rouge-Fjordrejer-pa-Toast-4

 

Tricket til en perfekt Dry Martini er balance, er at de ingredienser du benytter er af høj kvalitet. Her skal kun bruges gin og vermouth samt lidt garnish. Hvis vi så går på kompromis med en af delene, så får du selvsagt en dårlig oplevelse. Jeg har valgt The Botanist Gin som er en "small batch" og lavet med omhu af det meget anerkendte whisky destilleri Bruichladdich, og i øvrigt den eneste gin lavet på Islay. Den har en klassisk palette med noter af enebær, anis, citron og et hint af æble - sammen giver det en friskhed som står rigtig flot til vores Regal Rouge Vermouth.

 

The-Botanist-og-Regal-Rouge-Fjordrejer-pa-Toast-2

 

Regal Rogue Daring Dry er en rigtig luksus Vermouth, som har krydret noter af hvid peber, oliven blade samt saltede noter, der står helt perfekt til den citrus friskhed vi får fra Botanist Gin og til sidst perfekt til vores friskpillede fjordrejer hvor salt og citrus også går igen. Kort sagt match made in heaven.

 

The-Botanist-og-Regal-Rouge-Fjordrejer-pa-Toast-1

 

Klassisk Dry Martini

Ingredienser

3 cl - Botanist Gin.

1 cl - Regal Rogue Daring Dry Vermouth.

1 håndfuld isterninger

 

Fremgangsmåde

Tilsæt alt i en shaker og fyr den af i 30 sekunder.

Server i passende glas og si den gerne to gange for at få den helt klar.

Pynt med oliven og citronsskal som du lige vrider og kører over kanten på glasset.

 

Toast med friske fjordrejer

Ingredienser

1 stykke toast pr. person

1 spsk smør til stegning

1 stort spsk hjemmerørt mayonaise

1 spsk dild

50 gram fjordrejer pr. toast (her skal du regne med 150 gram upillede rejer)

Citron

2 spsk sukker

2 spsk salt

Friskkværnet peber

 

The-Botanist-og-Regal-Rouge-Fjordrejer-pa-Toast-7

 

Fremgangsmåde

Varm en gryde med vand, salt og sukker. Lad det opløse.

Tilsæt rejerne og kog dem i 2 minutter.

Tag dem af blusset og lad dem trække i kogevandet i 10 minutter.

Lad dem køle af og pil dem. Start med hovedet, så knækker du forsigtig skallen på ryggen, som du piller af - nogle gange er det nemmere at lirke halen af først. Hvis du er forsigtig smutter alt skallen med. Forsæt og hold modet oppe. Se tippet længere nede i opskriften.

Rør mayonnaisen og bland det med hakket dild, smag til med citron og peber.

Rist brødet i smørret til det er sprødt. Lad det køle af.

Anret med mayonnaise, rejer og lidt ekstra dild samt citron på toppen.

 

Tip: Start med at shake en Dry Martini til dig og din kæreste, medspiser, ven eller et familiemedlem. Imens du shaker kalder du lystig på personen, og spørger om I ikke lige skal hygge lidt med en cocktail imens I piller rejer. Chancen for at vedkommende siger nej til en lækker Dry Martini er lille, og så har du allerede halveret arbejdet. Gentag processen for at minimere arbejdet yderligere.

 

The-Botanist-og-Regal-Rouge-Fjordrejer-pa-Toast-8

 

Jeg købte 500 gram upillede rejer og fik omkring 175 gram pillede rejer. Til tider kan du købe dem pillede, her er prisen ca. dobbelt så meget som upillede. Men hånden på hjertet - det er altså meget hyggeligt at sidde og pille rejer over en cocktail. Videre er følelsen af, at spise din toast med nypillede fjordrejer, som du selv har kæmpet for at pille bare fantastisk. Til sidst smager din Dry Martini faktisk også bedre.

 

God sommer og velbekomme.


Seneste fra Instagram

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares