fbpx
 

Østers og lynmarineret agurk, med Radius Batch #33 Gin

Vi har allieret os med den altid oplagte “Familiefar” som du sikkert kender fra Gastromand.dk - i virkeligheden hedder han Mads og er om et par uger aktuelt med et helt nystartet projekt kaldet “Mad & Monopolet”, hvor han fortsætter den kreative linje fra sin tid på Gastromand - allerede nu kan vi godt afsløre, at vi glæder os meget. De næste uger kommer der løbende indlæg fra ham, hvor han sammensætter mad og gin - et område, som vi mener, er ret forsømt.

Sagen er nemlig den, at gin har utrolig mange smagsnuancer som passer både i og til mad - det har vi fået vores gode ven til at eksperimentere med - hans første af mange retter er Østers og Gin - lige en sommerret for dig, som elsker begge dele - håber I synes om det! Skål og velkommen til - take it away Mr. Familiefar...

 

Radius Distillery Østers og Gin

 

Sommeren er tæt på hvilket for mig betyder mere seafood. Hvis du er til østers er det oplagt i denne tid. Prisen går nogle gange lidt ned og på en god dag, kan du i finde østers til omkring 15-17 kr. stk. - nok mest i Nordjylland, hvor jeg kommer fra men så er det også Limfjordsøsters, som er ret populære og utrolig lækre. Hvis du ikke er til rå østers med citron, vinaigrette eller et twist som jeg har lavet her med gin-marineret agurk, så kan du gratinere dem - så får du en helt anden oplevelse! Denne opskrift er ret traditionel men med et ret fedt twist, hvor jeg bruger Radius Gin’s Batch no 33 - håber du synes om den…

 

Radius-Distillery-osters-og-Gin-10

 

Radius Distillery ligger i Stenløse udenfor København. I modsætning til mange andre destillerier som har en række botanicals de bruger, hvor de primært er centreret omkring bl.a. enebær, korianderfrø, angelika, citrus og kardemomme så har Radius Distillery valgt at fokusere på æble som benyttes i deres batches. Men det stopper ikke her, for de har faktisk investeret i en æblelund – som i 2019 beplantes med historiske æblesorter, som opstarten på landets første Calvados-hus på herregården Oremandsgaard - temmelig blæret!

 

Agurkerne finthakkes

 

Normalt ville jeg nok sætte et godt glas champagne eller hvidvin til østers - men ærlig talt, det er set, gjort og prøvet ikke? I virkeligheden er en GT slet ikke unormalt til østers, det er bare ikke så udbredt i Danmark - men slår jeg gerne et slag for at bringe GT og østers tættere på hinanden. Det fungerer nemlig helt fantastisk og de friske østers står godt til en kølig GT. Det eneste du skal sikre dig er, at din gin er relativ læskende og smagen ikke stikker i alt for mange retninger, ergo skal vi sikre, at de botanics som er brugt er begrænsede - less is more here! Denne gin fra Radius Distillery passer derfor utrolig godt. Den har udover syre fra citron og havtorn nemlig også en afdæmpet sødmefuld karakter fra æblesorterne, der er brugt til destillering - Godt gået!

 

 

Opskrift

6 øster pr. Person (mindre kan også gøre det - mere kan også)

1 østersåbner

½ økologisk agurk

½ tsk revet ingefær

1 dusk dild

1 spsk Radius Gin Batch no 33

 

Radius-Distillery-osters-og-Gin-17

 

Fremgangsmåde

Åben alle østers med din østerskniv. Det gøre således:

Læg østersen fladt ned og fold viskestykket over. Den skal ligge fast, så du har styr på den og chancen for at komme til skade er mindre.

Find nu det sted hvor skallerne mødes og så stikker du kniven forsigtigt ind. Sørg for at holde kniven, så retning på den er så vandret som muligt. Når kniven er lirket ind, skal du lige vippe den op på højkant, så den åbner lidt. Herefter kører du knive langs kanten til du kan åbne den.

Tag nu kniven ud af østers og tør den ud i viskestykket. Der kan sidde lidt små skaller på kniven og dem vil vi ikke spise. Så er du klar - gentag processen og Voila - så er der østers!

 

Skær agurken ud i meget fine stykker - vær omhyggelig - det skal se godt ud til sidst.

Vend nu agurken i gin og tilsæt lidt revet ingefær - det skal være meget lidt og skal kun lige kunne anes. Det komplimenterer nemlig den lækre gin. Lad det trække 30 minutter på køl.

Anret nu dine østers på en tallerken med lidt høje kanter. Jeg fandt lidt mos i haven - ja, min græsplæne er ikke perfekt, men lige her var det faktisk ret godt. Det brugte jeg til anretning.

Tilsæt nu lidt af blandingen med agurk og gin. Server en kølig GT som har fået en helt tynd skive som garnish til.

 

Radius-Distillery-osters-og-Gin-14

 

Tilbage er der vist bare at sige - skål i østers og GT. 


Seneste fra Instagram

Vi bruger & anbefaler

som har nogle fantastiske krydderier, der både dufter & smager af noget - dyrket bæredygtigt, og meget velegnede til Gin & Tonics samt andre drinks....!

Om indholdet på gintossen.dk

Creative Commons licensAlt indhold på denne hjemmeside, er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel 4.0 International Licens. Det betyder, at du må bruge indholdet alt det du vil, blot du altid husker at kreditere os med navn & link, og IKKE bruger indholdet i kommercielt øjemed.

0
Shares
0
Shares